22. februar 2024 11:06

Darko Obradović: Ako budu izbori u Beogradu, "Mi-glas iz naroda" verovatno neće ući u Skupštinu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Darko Obradović: Ako budu izbori u Beogradu, "Mi-glas iz naroda" verovatno neće ući u Skupštinu

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Darko Obradović iz Centra za strateške analize ocenio je danas da je raskol pokreta "Mi-glas iz naroda" bio očekivan i da, ukoliko dođe do ponavljanja izbora u Beogradu, vrlo verovatno ovaj pokret neće ući u budući saziv gradske Skupštine.

"Ovo je bilo očekivano od prvog dana jer ima uglednih pojedinaca, ali vrlo nepomirljivih i isključivih ljudi. Većina njih i jesu ljudi sa izraženim egom zbog svoje veštačke popularnosti i bilo je očekivano da će do ovoga doći. Ovo je još jedan dokaz da ustavna kategorija kao što je politička stranka, je nezamenjiva organizacija za ozbiljan politički rad", ocenio je on za Tanjug i dodao da je ovo pokazalo slabost populističkih pokreta.

Obradović smatra da će ovaj pokret ostati samo zbir pojedinaca tokom ovog saziva Narodne Skupštine Srbije ukoliko ne bude politički aktivan na način koji podrazumeva određenu disciplinu u tom delovanju.

Prema njegovim rečima, ukoliko dođe do ponavljanja izbora u Beogradu, vrlo je verovatno da pokret "Mi-glas iz naroda" neće ni ući u budući saziv gradske Skupštine.

"Ukoliko oni odluče da ne rizikuju svoje političko samoukidanje, onda će ući u ovu gradsku vlast. Ako odluče da idu na izbore, vrlo je pouzdano da oni više ne mogu artikulisati tu podršku koju su do sada imali kao nova lica", izjavio je on.

Obradović kaže da nosilac liste "Mi - glas iz naroda" Branimir Nestorović ima zanimljiv politički put i da je on sada na testu da li je ovaj pokret uspeo zahvaljujući Nestoroviću, ili je uspeo kao zbir ujedinjenih združenih pojedinaca različitih struka.

"Dalje u budućnosti će se videti da zapravo nijedan pojedinac ne može vući tako veliku težinu, ako iza sebe nema organizaciju koja stoji iza njega i saradnike koji su spremni, često i bez interesa, da ga podrže u njegovim idejama. Ako ova grupacija ne načini radikalnu tranziciju u određenom pravcu, neće moći da održi svoju političku budućnost u Srbiji", naveo je on.