1. mart 2024 15:51

Ministar Selaković dodelio sertifikate polaznicima Akademije mladih lidera sa invaliditetom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Selaković dodelio sertifikate polaznicima Akademije mladih lidera sa invaliditetom

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i pomoćnik ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević dodelili su danas 13 sertifikata polaznicima prve klase Akademije mladih lidera sa invaliditetom.

Sertifikati su dodeljeni povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, a Selaković je naglasio da e uz inicijativu NOOIS-a i uz podršku ministarstva otklonjeno mnogo barijera upravo na današnji dan, navodi se u saoštenju ministarstva.

"To jeste simbolika ovoga dana. Zato mi je i zadovoljstvo što u radu Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja možemo da dajemo ozbiljan doprinos stvaranju Srbije bez barijera", istakao je Selaković.

Ministar je poručio diplomcima prve klase Akademije mladih lidera osoba sa invaliditetom da želi da im prethodne četiri godine ostanu u sećanju po lepim stvarima i novim poznanstvima.

Uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom, Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom Srbije, priključila se obeležavanju Međunarodnog dana invalidskih kolica u Srbiji 1. marta 2020. godine.