2. mart 2024 16:46

Dačić završio posetu Antaliji susretima sa šefovima diplomatije Paname i Libana

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dačić završio posetu Antaliji susretima sa šefovima diplomatije Paname i Libana

Foto: Tanjug/video

ANTALIJA - Ministar spoljnih poslova Srbije završio je učešće na Antalijskom diplomatskom forumu u Turskoj.

Na marginama foruma imao je brojne bilateralne razgovore i susrete sa liderima iz celog sveta, a među njima sastao se i sa šeficom diplomatije Paname, sa visokim predstavnikom UN z Alijansu civilizacija, kao i sa kolegom iz Libana.

Dačić je izrazio veliko zadovoljstvo susretom sa šeficom diplomatije Paname Janainom Tenavej Menkomo, na marginama Antalijskog diplomatskog foruma.

"Naše dve zemlje preko 70 godina razvijaju bilateralne odnose i spremni smo da nastavimo angažman na iznalaženju mogućnosti za dalje unapređenje obostrano korisne saradnje", naveo je Dačić na svom instagram nalogu nakon sastanka Menkomo.

O aktuelnoj situaciji u Evropi, ali i u svetu, Dačić je razgovarao sa visokim predstavnikom UN za Alijansu civilizacija Migelom Anhelom Moratinosom.

 

Pored toga razgovor se ticao i doprinosa koji Srbija može da pruži Alijansi civilizacija.

Republiku Srbiju i LIban vezuje duga tradicija iskrenog prijateljstva, poručio je Dačić posle razgovora sa šefom diplomatije Libana Abdalom Bu Habibom.

 

"Spremni smo da nastavimo da ga dodatno jačamo, pre svega kroz razvoj saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", naveo je Dačić.

U završnici svoje posete, Dačić je naveo da mu je drago jer se sreo ministra spoljnih poslova Crne Gore Filipa Ivanovića, Rumunije Luminicu Odobesku, Mađarske Petera Sijarta, Ruske Federacije Sergeja Lavrova, Kameruna Ležena Mbelu Mbelu, kao i Darena Tangu, generalnog direktora Svetske organizacije za intelektualnu svojinu.