7. mart 2024 13:35

Milićević: Jedinstvo je ključna reč, nema mesta podelama u našem društvu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Milićević: Jedinstvo je ključna reč, nema mesta podelama u našem društvu

Foto: Tanjug video

KOSJERIĆ - Ministar bez portfelja Đorđe Milićević prisustvovao je danas u Kosjeriću obeležavanju Dana opštine koji se slavi kao sećanje na 7. mart 1893. godine kada je ukazom kralja Aleksandra Obrenovića selo Kosjerić proglašeno za varoš.

"Jedinstvo je ključna reč koja nas okuplja danas. Snaga je u jedinstvu, a budućnost naše zemlje direktno zavisi od toga koliko smo spremni da se izdignemo iznad stranačkih interesa i da imamo samo jedan cilj - uspešna Srbija. Građani nas ne mere po tome koliko smo različiti, već koliko smo spremni da radimo zajedno na izgradnji bolje budućnosti za sve", rekao je Milićević u svom obraćanju, saopštilo je resorno ministarstvo.

On je istakao da svi građani Srbije, bez obzira na socijalni status, zaslužuju pravičnost, jednake šanse i mogućnost da ostvare svoje potencijale.

"Srbija je danas samostalna, suverena i nezavisna zemlja čije se državno rukovodstvo predvođeno predsednikom Aleksandrom Vučićem rukovodi isključivo interesima njenih građana a ne nalozima spoljnih centara moći. Da bismo očuvali svoju suverenost, moramo imati jaku i stabilnu ekonomiju koja će omogućiti rast i razvoj svakog grada i opštine", naglasio je on.

Lokalne samouprave su, kako kaže, ključne u ostvarivanju ove vizije, jer su one najbliže građanima i najbolje razumeju njihove potrebe.

"Sadašnje vreme zahteva od nas hrabrost da prepoznamo izazove i da se suočimo s njima zajedno. Nema mesta za podele i razdor u našem društvu. Moramo raditi zajedno, sa strašću i predanošću, kako bismo obezbedili bolju budućnost za sve nas", zaključio je Milićević.

On je zahvalio predsedniku Opštine Kosjerić Žarku Đokiću i potpredsednici Gordani Josipović na pozivu da prisustvuje svečanoj sednici Opštine.