7. mart 2024 15:16

Mačužić Puzić: Država uložila mnogo u Kosjerić i čitav Zlatiborski okrug

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mačužić Puzić: Država uložila mnogo u Kosjerić i čitav Zlatiborski okrug

Foto: Tanjug video

KOSJERIĆ - Državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić je na svečanoj sednici Skupštine opštine Kosjerić povodom proslave i obeležavanja Dana te opštine, rekla danas da je država uložila mnogo, ne samo u Kosjerić, već u čitav Zlatiborski okrug i dodala da su rezultati politike Vlade Srbije vidljivi na svakom koraku.

Ona istakla da je Ministarstvo bilo partner Kosjeriću na jednom od najznačajnijih kapitalnih projekata, te da je pomoglo da se sprovede druga faza rekonstrukcije i dogradnje kotlarnice "Gradske toplane Kosjerić", kao i konverzija sa mazuta na prirodni gas, navodi se u saopštenju MDULS.

Dodala je da je Ministarstvo finansijski podržao proširenje kapaciteta predškolske ustanove "Olga Grbić", kao i da je opština Kosjerić među prvima uspostavila brendirano Jedinstveno upravno mesto, centar za pružanje usluga koji za cilj ima uštedu vremena i novca građanima, kao i modernizaciju rada opštinske uprave.

Ona je iskazala uverenje da će Ministarstvo dosadašnju saradnju sa lokalnim čelnicima u budućnosti podići na još viši nivo i da će još više ulagati u razvojne mogućnosti Kosjerića.

Sedmi mart upisan je u praznični kalendar opštine Kosjerić i proslavlja se kao znak sećanja na dan kada je 1983. godine ukazom kralja Aleksandra Obrenovića selo Kosjerić proglašeno za varoš.

Najzaslužnijim građanima Kosjerića za postignute izuzetne rezultate u prethodnoj godini danas su uručene nagrade i plakete.