19. mart 2024 14:08

Mihailo Jovanović: Osuđujem nasilje licemernih predstavnika opozicije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Mihailo Jovanović: Osuđujem nasilje licemernih predstavnika opozicije

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović osudio je, kako je naveo, nasilje koje su danas demonstrirali predstavnici opozicije u Skupštini Srbije koje je nazvao "licemernim".

"Duboko osuđujem nasilje koje su danas u Narodnoj skupštini Republike Srbije demonstrirali licemerni predstavnici opozicije koji se, po njihovim rečima bore za 'Srbiju protiv nasilja'", napisao je Jovanović na na svom "X" nalogu.

On je poručio da je takvo ponašanje potpuno neprihvatljivo u demokratskom društvu i da direktno ugrožava raspravu u najvišem telu zakonodavne vlasti.

"Incidenti poput ovih, kao što je pokušaj napada na predsedavajućeg Stojana Radenovića i pripadnike obezbeđenja, su apsolutno nedopustivi i diskredituju institucije Srbije. Ovakav vid nasilja dodatno polarizuje naše društvo i šteti miru i stabilnosti za koje se Srpska napredna stranka zalaže", naveo je Jovanović.

Na današnjem zasedanju parlamenta, na kojem se raspravlja o izboru za predsednika Narodne skupštine, bilo je tenzija, a sam početak sednice je bio prekinut pošto su poslanici opozicije sa liste "Srbija protiv nasilja" nezadovolji što nisu dobili reč, reklamirajući povredu Poslovnika, krenuli ka predsedavajućem što nije dozvoljeno.

Došlo je do koškanja sa skupštinskim obezbeđenjem, bilo je psovki, uvreda, a pošto je sednica nastavljena, poslanici opozicije su, dok je govorio šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, udarali u klupe i duvali u pištaljke.