20. mart 2024 11:02

Predrag Marković: Izazivanje incidenata u Skupštini narušava njen ugled na duže staze

Izvor: TANJUG

podeli vest

Predrag Marković: Izazivanje incidenata u Skupštini narušava njen ugled na duže staze

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Istoričar Predrag Marković izjavio je danas da izazivanje incidenata na sednicama Skupštine Srbiej kako bi se privukla pažnja nije dobra strategija jer to na duže staze narušava ugled institucije koja bi trebalo da bude ozbiljno mesto gde se izlažu nove ideje i gde se izlaže konstruktivna kritika vlasti.

On je za Tanjug istakao da incident po cenu da se privuče pažnja nije dobra strategija i taktika, i da incidenti nisu dobri ni sa strane opozicije ni sa strane vlasti jer je, kako je naveo, to nešto što na duže staze narušava ugled institucije koja bi trebalo da bude najdostojanstvenija institucija u sprskoj politici.

Odgovarajući na pitanje da li i na današnjoj sednici može da se očekuje slična atmosfera kao juče ili će doći do smirivanja strasti, Marković je rekao da će uvek deo poslanika koristiti parlament za neku egzibiciju zbog čega smatra da je teško da može da se očekuje neko drugačije ponašanje, istakavši da je to na duge staze auto gol.

"Parlament je zbog takvih stvari izgubio ulogu mesta gde se donose najvažnije odluke, tako da na žalost parlament neće igrati naročitu ulogu u našoj politici", ocenio je istoričar.