2. april 2024 21:02

Vesić: Opozicija shvatila da ih stranci neće dovesti na vlast

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vesić: Opozicija shvatila da ih stranci neće dovesti na vlast

Foto: TANJUG/STRAHINJA AĆIMOVIĆ

BEOGRAD - Opozicija je konačno shvatila da probleme u Srbiji ne mogu da rešavaju stranci i međunarodna zajednica već da se to radi dijalogom u republičkom parlamentu sa onima koji imaju većinu, izjavio je danas član Predsedništva SNS Goran Vesić.

On je dodao da je loše to što "opozicija i dalje misli da su im neophodni ultimatumi koji su zapravo dokaz njihove nesposobnosti i straha od izbora".

Vesić je povodom Kolegijuma Skupštine Srbije, na čijem su dnevnom redu bile izborne preporuke ODIHR-a, rekao da je dobro što je opozicija razumela da treba da razgovara i što je odustala od pokušaja da na silu promeni vlast, na ulici.

"Od završetka izbora koji su održani 17. decembra pokušali su da organizuju demonstracije koje su praćene blokadama i animiraju građane, ali se tom pozivu odazvao mali broj ljudi, pa su potom krenuli u međunarodnu hajku protiv svoje zemlje, išli u Evropski parlament, međunarodne institucije i opanjkavali svoju državu, tražili da nam se uvedu sankcije, da EU više ne daje novac Srbiji kako bi se zaustavili svi projekti kod nas koji se delimično ili potpuno finansiraju iz EU", naveo je Vesić u emisiji “Fokus” na televiziji B92.

Vučević svojim radom zaslužio da bude kandidat za premijera

Goran Vesić izjavio je danas da je ponosan na to što je Miloš Vučević kandidat za premijera jer je reč o obrazovanom čoveku koji je to svojim radom zaslužio, a kritike opozicije povodom te odluke ocenio je kao nastavak "bolesne" politike u kojoj za sve što se dešava u našoj zemlji optužuju politiku predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Vesić je, gostujući u emisiji "Fokus" na televiziji B92, rekao da je "Vučević divan, obrazovan čovek i patriota sa kojim ima sjajnu saradnju".

"Sarađivali smo dok je bio gradonačelnik Novog Sada i sada u vladi. To je čovek koji je zaslužio da bude kandidat za premijera i zaista sam ponosan što su Srpska napredna stranka i predsednik Vučić doneli odluku da upravo Miloš Vučević bude kandidat za premijera zato što je on čovek koji zaslužuje da svojim radom nastavi projekte koje je počela Ana Brnabić", rekao je Vesić.

Komentarišući napade na Vučevića, Vesić je rekao da je to nastavak "bolesne" politike opozicije prema kojoj se čitava njihova kampanja za izbore 17. decembra svodila na napade na porodicu predsednika Vučića.