9. april 2024 17:14

Vulin povodom poplava u Rusiji: Srbi dele vaš bol i žele da pomognu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vulin povodom poplava u Rusiji: Srbi dele vaš bol i žele da pomognu

Foto: Tanjug TV, arhiva

BEOGRAD - Povodom poplava u Rusiji, osnivač Pokreta socijalista i doskorašnji direktor BIA Aleksandar Vulin poručio je građanima Rusije da Srbi dele bol za stradalima i žele da pomognu preživelima.

"Kada je Obrenovac bio poplavljen, prva pomoć je stigla iz Ruske Federacije. Srbija ne može da zaboravi hrabrost i požrtvovanost ruskih spasilaca. Mnogi životi poplavljenih Obrenovčana i danas traju, jer su ruski spasioci bili sa nama. Srbi ne zaboravljaju i zato želim da Rusi znaju da sada dok se bore sa strašnim poplavama u Orenburgu nisu sami, Srbi dele vaš bol za stradalim i žele da pomognu preživelima. Mi smo tu, zajedno", poručio je Vulin komentarišući tešku situaciju sa poplavama u Rusiji.

Veliki deo Orska u Orenburškoj oblasti je poplavljen nakon što je u petak uveče pukla brana koja je štitila grad Orsk od reke Ural, zbog čega je proglašena vanredna situacija na federalnom nivou.

Ruska meteorološka agencija saopštila je da očekuje da će poplave u Orenburgu i okolnim oblastima dostići vrhunac u sredu.