10. april 2024 14:05

Đurić: Zajednički rad sa Agencijom značajan za suzbijanje korupcije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đurić: Zajednički rad sa Agencijom značajan za suzbijanje korupcije

Foto: TANJUG/GORDANA JOVIĆ ATLAGIĆ

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i irektor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović otvorili su danas područnu jedinicu Agencije u Novom Sadu.

Đurić je istakao važnost neposrednog približavanja nadležnosti Agencije novosadskim javnim funkcionerima, građanima, organizacijama civilnog društva i lokalnim medijima.

Dodao je da će u kancelariji u Novom Sadu, u zgradi Poslovnog centra „Apolo“ na 162 kvadratna metra, na početku raditi troje radnika.

"Veliko mi je zadovoljstvo što je Novi Sad treća lokalna samouprava u Srbiji u kojoj se nalazi područna jedinica Agencije za sprečavanje korupcije. Grad je saradnik i partner ove agencije, u cilju uspostavljanja što bolje komunikacije sa građanima. Moramo zajedno da označimo korupciju kao neprihvatljivo društveno delovanje, da radimo na njenoj prevenciji, a u toj misiji veoma su značajna međusobna podrška i razumevanje", kazao je Đurić.

Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović rekao je da je sprovođenje nadležnosti Agencije "moralni imperativ".

"Nastojimo da zdravo društvo bude temelj sveukupne stabilnosti zemlje. Sprečavanje korupcije shvatamo ne samo kao svoj posao već kao svojevrsnu društvenu misiju i odgovornost. Njeno suzbijanje značajno doprinosi kreiranju povoljnog privrednog ambijenta, koji ima značaj za dalji ekonomski razvoj države i privlačenje novih, stranih investicija, ali i za napredak u procesu pregovora za punopravno članstvo u Evropskoj uniji", kazao je Damnjanović.

U Novom Sadu je, tradicionalno, kao i u Nišu i Kragujevcu, zasađeno Drvo prijateljstva, a u umetničkom delu programa učestvovao je hor učenika Osnovne škole „Đura Daničić“ pod dirigentskim vođstvom profesorke Biljane Oravec.