16. april 2024 13:54

Vučević izrazio saučešće porodici nastradalog zastavnika Vojske Srbije Toškovića

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vučević izrazio saučešće porodici nastradalog zastavnika Vojske Srbije Toškovića

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izrazio je danas saučešće porodici zastavnika Vojske Srbije Mijodraga Toškovića čije je telo pronađeno danas, nakon što je juče nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav tokom vežbi desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu.

"Teško je pronaći reči utehe kada se opraštate od dragih ljudi. Najteže je pronaći ih kada se opraštate od junaka. A Mijodrag Tošković je bio upravo to. Junak. Jedan od onih na čijim plećima počiva srpska vojska, srpska država. Hrabar, odmeren, skroman. Ideal srpskog vojnika. Jedan od onih zahvaljujući kojima naši stari spavaju mirno, deca se igraju bezbrižno, a žene rade spokojno", naveo je Vučević na Instagramu.

On je zahvalio Toškoviću na svemu, dodavši da je dao najviše što je mogao za svoju otadžbinu.

"Nikada ti to nećemo zaboraviti. Mnogo ćeš nedostajati tvojoj porodici, tvojim saborcima i celoj Srbiji. Najdublje saučešće u bolu izražavam porodici Tošković. Večna ti slava Mijodaže! Bog da ti dušu prosti", napisao je Vučević.

Toškovićevo telo pronašli su ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije MUP-a.

Tošković je rođen 1980. godine na Cetinju. U profesionalnoj službi u Vojsci Srbije bio je od 2000. godine. Više puta je odlikovan i nagrađivan za rezultate u službi. Bio je oženjen i otac troje dece.