9. maj 2024 21:34

Gradonačelnik Novog Sada učestvovao u poslovnoj trci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Gradonačelnik Novog Sada učestvovao u poslovnoj trci

Foto: TANJUG/KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i član Gradskog veća Ognjen Cvjetićanin učestvovali su u sportsko-poslovnoj trci „Novi Sad Busineš Run 2024“ na Petrovaradinskoj tvrđavi, u kojoj je trčalo više od 2.500 zaposlenih iz oko 150 kompanija koje posluju u Novom Sadu i okolini.

Kako je saopštio Grad Novi Sad, gradonačelnik Đurić najavio je da će Novi Sad nastaviti da podržava manifestacije kao što je poslovna trka, koju je organizovalo Udruženje „Alma Mons pro aktiv“ sa brojnim sponzorima.

Đurić je rekao da se nije ni malo dvoumio da se pridruži sugrađanima i posetiocima grada u pešačenju, odnosno trčanju na 5 kilometara duž kružne staze po Petrovaradinskoj tvrđavi i okolini.

"Mi smo za održavanje ove manifestacije, preko Gradske uprave za sport i omladinu iz budžeta izdvojili 750 hiljada dinara i nastavićemo da ulažemo u ovakve i slične manifestacije koje podstiču zdrave stilove života. Ovde smo svi zajedno da promovišemo fizičku aktivnost u poslovnoj zajednici, jer je od velikog značaja da kompanije vode računa o zaposlenima i njihovom zdravlju", rekao je Đurić.

On je pohvalio jedinstveni koncept sportskog događaja koji neguje ekološke vrednosti i jača timski duh.

"Svi bismo mogli da sledimo ovaj primer sportskog druženja i da ga primenjujemo u svojim preduzećima, ali i u porodicama, jer - ima li šta lešše nego svakodnevicu obogatiti rekreacijom koja popravlja raspoloženje i zdravlje. Ne želim da kažem „Neka pobedi najbrži tim“, već ću reći „Neka pobede zdrav život, rekreacija, kretanje! Neka pobedi zdravlje“, poručio je Đurić.

Direktor Razvojnog centra „Sćneider Electric“ u Novom Sadu Dragoljub Damljanović, čija kompanija je generalni sponzor manifestacije, rekao je da je samo iz te firme učestvovalo 344 ljudi.

"Ovo jedna od najvećih trka u gradu i najmasovniji sportsko-poslovni događaj u ovom delu Srbije. Kao lider na polju održivosti, mi smo i ove godine deo te veoma važne manifestacije u ulozi sponzora", rekao je Damljanović.

Nakon poslovnih trka u Subotici i Novom Sadu, serija „Serbia Bušineš Run” nastavlja se i u Nišu, 5. septembra, kao i u Beogradu, 26. septembra, a prema rečima organizatora, od ove godine, trka će biti deo regionalne korporativne lige.

Pobednički mešoviti timovi od tri učesnika sa svake biznis trke imaće priliku da učestvuju na takmičenju „Adria Corporate Run Grand Prix”, čije će finale biti organizovano u Podgorici 2025. godine.