27. januar 2024 08:50

Vladimir Božović u sedištu UN na obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokaus

Izvor: TANJUG

podeli vest

Vladimir Božović u sedištu UN na obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokaus

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ, arhiva

NJUJORK - Generalni konzul Republike Srbije u Njujorku, Vladimir Božović, prisustvovao je obeležavanju Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Božović je događaju prisustvovao ispred Republike Srbije, zajedno sa otpravnikom poslova Stalne misije Republike Srbije pri Ujedinjenim nacijama, Sašom Mart, saopšteno je iz Generalnog konzulata Republike Srbije u Njujorku.

Božović je razgovarao sa predstavnicima Američkog jevrejskog komiteta i saglasio se da u poslednjih nekoliko decenija nikada nije bilo važnije upozoravati na opasnost od antisemitizma kao jednog od najekstremnijih vidova anticivilizacijskih društvenih pojava, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da su domaćini sastanka izrazili veliko zadovoljstvo zbog sigurnosti i integrisanosti Jevreja u Republici Srbiji.

U svetu se danas obeležava Međunarodni dan sećanja na žrtve Holokausta, u znak sećanja na dan kada je Crvena armija 1945. godine oslobodila Aušvic-Birkenau, najozloglašeniji logor smrti u porobljenoj Evropi.