19. decembar 2023 08:08

Australija: Policija intervenisala zbog provale, a otkrila kokain vredan milijardu dolara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Australija: Policija intervenisala zbog provale, a otkrila kokain vredan milijardu dolara

Foto: Shutterstock.com/M. W. Hunt, ilustracija

SIDNEJ - Australijska policija je tokom intervencije zbog provale i navodnog pokušaja otmice u kome su učestvovala četvorica muškaraca u severozapadnom Sidneju, otkrila kokain vredan više od milijardu dolara.

Policajci Novog Južnog Velsa su odgovorili na dojavu o provali na severu Sidneja u ponedeljak u 6:25 časova po lokalnom vremenu i zatekli četiri muškarca kako sede u automobilu "tojota jaris", u podzemnoj garaži stambene jedinice, u crnoj odeći i sa fantomkama preko lica, prenosi Gardijan.

Policija navodi da je u automobilu pronašla polugu od 60 centimetara, rukavice, sataru za meso, nož , skalpel za kutije, mobilne svetiljke i opremu za vezivanje, stvari za koje su naveli da ukazuju na pokušaj otmice, a četvorica muškaraca, starosti 24, 23, 20 i 19 godina, uhapšeni su na licu mesta, navodi britanski list.

Nakon što je identifikovala 24-godišnjaka za koga se tvrdi da su četvorica muškaraca nameravali da ga opljačkaju i kidnapuju, policija je izvršila nalog za pretres njegovog stana i pronašla 722 kilograma kokaina.

Taj mladić je takođe uhapšen i biće optužen za nabavku narkotika u „velikoj komercijalnoj količini“ i za svesno sticanje imovinske koristi kriminalnim radnjama, navodi Gardijan.