7. avgust 2023 15:56

Miloš Vučević u Kairu obišao fabriku za proizvodnju borbenih vozila i položio venac na Spomenik neznanom vojniku

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miloš Vučević u Kairu obišao fabriku za proizvodnju borbenih vozila i položio venac na Spomenik neznanom vojniku

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

KAIRO- Ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas u okviru zvanične posete Arapskoj Republici Egipat Odeljenje za borbena vozila u okviru Kompleksa vojne industrije u Kairu.

Vučevića je u fabrici dočekao direktor za naoružanje egipatskih Oružanih snaga general-major Kamal Mohamed Radvan koji je sa svojim saradnicima predstavio proizvodne kapacitete pogona te fabrike za proizvodnju borbenih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je sa članovima delegacije ministarstva i Vojske Srbije prisustvovao i prezentaciji koja se odnosila na aktuelne projekte i planove za razvoj novih, kao i prikazu nekih od proizvodnih aduta te fabrike.

 

Vučević u Kairu položio vence na Spomenik neznanom vojniku i grobici el Sadata

Ministar Vučević položio je danas u Kairu vence na Spomenik neznanom vojniku i kraj grobnice nekadašnjeg egipatskog predsednika Anvara el Sadata.

U saopštenju Ministarstva odbrane navodi se da je uz počasni stroj Garde Oružanih snaga Arapske Republike Egipat i intoniranje himni, Vučević vence položio u pratnji komandanta Centralne vojne oblasti general-majora Tareka el Šazlija.

Ceremoniji polaganja venaca i odavanja počasti prisustvovali su i članovi delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.