13. mart 2024 20:07

Oliver Stoun: Tramp je žrtva pravosudnog rata koji vode oni koji bi da ga ućutkaju

Izvor: TANJUG

podeli vest

Oliver Stoun: Tramp je žrtva pravosudnog rata koji vode oni koji bi da ga ućutkaju

Foto: Shutterstock.com/Ales Studeny, arhiva

PARIZ - Poznati američki filmski reditelj i scenarista, dobitnik tri Oskara Oliver Stoun, izjavio je da su optužbe protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa smešne, a svi pravni postupci protiv njega "politički".

"Skoro 100 optužnica protiv tog tipa... to je smešno. Tramp je žrtva pravosudnog rata i pokušaja političkih protivnika da ga ućutkaju. To su sve politički procesi. Oni žele da ga strpaju iza rešetaka, ali neće im poći za rukom", rekao je Stoun u intervjuu za francuske medije tokom putovanja u Pariz gde promoviše svoj dokumentarni film o nuklearnoj energiji, "Nuklearno sada", prenosi France 24.

Poznati američki reditelj je ocenio da je "korupcija je način života i svi su korumpirani" navodeći kao primer Rusiju, Tursku i SAD.

"Korupcija je način života, ali od nje se sada pravi političko pitanje", ukazao je Stoun i potvrdio da na predsedničkim izborima u novembru ove godine neće glasati za Trampa, ali ni za Bajdena jer je Bajden, prema rečima Stouna "ratni huškač".

Stoun je ratni veteran, borio se u Vijetnamu i odlikovan je Bronzanom zvezdom i Purpurnim srcem, ali često je kritikovan kao teoretičar zavere zbog svojih stavova o američkoj spoljnoj politici i ubistvu američkog predsednika Džona F. Kenedija o čemu je 1991. godine snimio igrani film i prateći dokumentarac.