22. mart 2024 21:19

Peskov: Putin dao sva potrebna uputstva posle terorističkog napada u Moskvi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Peskov: Putin dao sva potrebna uputstva posle terorističkog napada u Moskvi

Foto: Moscow News Agency via AP/Sergei Vedyashkin

MOSKVA - Predsednik Rusije Vladimir Putin dao je sva potrebna uputstva u vezi sa onim što se dogodilo u Krokus siti holu u Moskvi, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

"U prvim minutima dešavanja u Krokus siti holu, predsednik je obavešten o početku pucnjave. Predsednik stalno dobija informacije o tome šta se dešava i mere koje preduzimaju sve nadležne službe. Predsednik je dao sva potrebna uputstva",  rekao je Peskov, prenose RIA Novosti.

Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) saopštila je večeras da je došlo do pucnjave i požara u Krokus siti holu u oblasti Krasnogorsk, na severozapadnoj granici Moskve, gde je trebalo da se održi koncert benda Piknik.
Prema podacima FSB-a, u napadu je poginulo 40 ljudi, a više od 100 je povređeno. 

Ruski istražni komitet saopštio je da je pokrenut krivični slučaj u vezi sa terorističkim napadom.

Zaharova napad u koncertnoj dvorani Krokus siti hol nazvala terorističkim

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je terorističkim napad u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, gde su naoružani napadači otvorili vatru, a potom je došlo do požara.

"Rusko Ministarstvo spoljnih poslova prima pozive iz celog sveta od običnih građana koji izražavaju saučešće povodom strašne tragedije u Krokus siti holu i reči oštre osude ovog krvavog terorističkog napada koji se dešava pred očima celog čovečanstva", navela je Zaharova na Telegramu, a prenosi RIA Novosti.

Ruski FSB saopštio je večeras da je u koncertnoj dvorani Krokus siti hol došlo do pucnjave i požara, pre koncerta jedne muzičke grupe.

Navedeno je da je ima mrtvih i povređenih.

Istražni komitet Rusije napad u Moskvi tretira kao teroristički

Istražni komitet Rusije saopštio je da je pokrenuo je krivični postupak u vezi sa terorističkim napadom nakon pucnjave u Krokus siti holu u Moskvi.

"Glavna istražna uprava Istražnog komiteta Rusije pokrenula je krivični postupak u vezi sa terorističkim napadom u Moksovskoj oblasti. Povodom incidenta u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, Glavno istražno odeljenje Istražnog komiteta Rusije pokrenulo je krivični postupak po osnovu krivičnog dela iz člana 205. Krivičnog zakonika Ruske Federacije (teroristički akt)“, navedeno je u saopštenju, a prenosi RIA Novosti.

Ruski FSB saopštio je večeras da je u koncertnoj dvorani Krokus siti hol došlo do pucnjave i požara, pre koncerta muzičke grupe Piknik. Navedeno je da je ima mrtvih i povređenih.


Medvedev: Teroristi razumeju samo uzvratni teror, na silu odgovoriti silom

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev poručio je danas povodom terorističkog napada u koncertnoj dvorani Krokus siti hol, da teroristi razumeju samo uzvratni teror i da se sili treba suprotstaviti silom.

"Teroristi razumeju samo uzvratni teror. Nikakva suđenja ili istrage neće pomoći ako se sili ne suprotstavi silom, a smrti totalnim egzekucijama terorista i represijama nad njihovim porodicama. Svetsko iskustvo", napisao je Medvedev na Telegram kanalu.
Prema njegovim rečima, ako se utvrdi da je reč o teroristima kijevskog režima, nemoguće je drugačije postupati sa njima i njihovim ideološkim inspiratorima. 

"Svi oni moraju biti pronađeni i nemilosrdno uništeni kao teroristi. Uključujući i zvaničnike države koja je počinila takav zločin", poručio je Medvedev.

On je izrazio saučešće porodicama poginulih u večerašnjem terorističkom napadu, u kojem je, prema podacima Federalne službe bezbednosti (FSB) poginulo 40, a povređeno više od 100 ljudi.