10. april 2024 20:22

U ruskom napadu na Odesu poginule četiri osobe, među njima 10-godišnja devojčica

Izvor: TANJUG

podeli vest

U ruskom napadu na Odesu poginule četiri osobe, među njima 10-godišnja devojčica

Foto: Shutterstock.com/abu adel - photo, ilustracija

KIJEV - U ruskom raketnom napadu na oblast Odese poginule su četiri osobe, uključujući 10-godišnju devojčicu, a povređeno je još sedmoro ljudi, saopštio je guverner Odeske oblasti Oleg Kiper.

"Rusija je napala Odesku oblast balističkim raketama Iskander-M od 18 do 18.30 po lokalnom vremenu", rekao je Kiper ne precizirajući koliko je raketa pogodilo region, prenosi Kijev independent.

Među povređenima je bio i muškarac u teškom stanju kome su amputirani donji udovi. U napadu su oštećeni transportna infrastruktura i kamioni, navodi Kiper.

U Odesi je u toku dana prijavljeno više eksplozija, a saobraćajna infrastruktura je jutros dva puta pogođena, pri čemu su dva zaposlena povređena, saopštile su Južne odbrambene snage.

Južni regioni Ukrajine, poput Odese, česte su mete ruskih napada.

U ruskom raketnom udaru 29. marta na Odesu povređeno je najmanje pet osoba, uključujući troje dece, prema lokalnim zvaničnicima.

Pojačani napadi Rusije na Odesu poklopili su se sa 80. godišnjicom oslobođenja grada od nacističke okupacije tokom Drugog svetskog rata, navodi kijevski portal.