23. maj 2024 18:56

Višković: Glasanje za rezoluciju o Srebrenici apsurd i ironija trenutne situacije

Izvor: TANJUG

podeli vest

Višković: Glasanje za rezoluciju o Srebrenici apsurd i ironija trenutne situacije

Foto: SRNA/BORISLAV ZDRINJA

BANJALUKA - Glasanje za rezoluciju o Srebrenici pokazuje sav apsurd i ironiju trenutne situacije u kojoj živimo, rekao je predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

"Najčešće što se čulo tokom sednice i na šta su ukazali predstavnici većine zemalja jesu dvostruki standardi i da nema konsenzusa", naveo je Višković.

Istakao je da je zbir "protiv" i "uzdržanih" veći od onih koji su glasali "za".

"I to jasno govori sve o predlagaču, licemerstvu, duplim aršinima. To puno govori o svemu. Nemačka je zemlja koja je imala uvodno obraćanje, a svako na ovom svetu zna da je Nemačka i Treći rajh počinio najveći genocid i eto oni su se sad toliko godina posle setili da svoju mračnu istoriju ispravljaju i peru preko srpskog naroda", naveo je Višković.

Istakao je da srpski narod nije genocidan i da to nikad nije ni bio.

"Srpski narod se samo i uvek borio za svoju slobodu i branio slobodu svoje ognjište i goli život upravo od Nemačke koja je i predložili ovu rezoluciju. Bez obzira na sve rezolucije srpski narod, a i većina čovečanstva to zna, da Srbi nisu genocidni. A isto tako ostali narodi na svetu znaju ko je Nemačka i šta su radili drugim narodima i čovečanstvu. I to je najbolje pokazalo da više od pola članica UN nije podržalo", jasan je Višković.

Naglasio je da se ne može ovom rezolucijom poništiti i zaboraviti najveći genocid u istoriji koji je počinila Nemačka.

"Ne mogu da ne kažem da ovo neće imati posledice, imace političke možda i nekim delom i ekonomske, ali mi smo Srbi uvek opstali, preživeli, pa ćemo i ovo prevazići", rekao je Višković.

Posebno je zahvalio svim zemljama koje su glasale protiv i bile uzdržane.

"Najveću zahvalnost upućujem Srbiji i predsedniku Vučić koji je preduzeo i učinio sve sto se moglo i više, koji je svojim nesebičnim trudom, zalaganjem, postigao zaista maksimalno. A što se najviše vidi i što sam već pomenuo da je više zemalja protiv i uzdržano", rekao je Višković, saopšteno je iz Vlade Srpske.