Vučić rudarima: Dok je Srbije, Trepča je vaša

Rudarsko-metalurski kombinat Trepča danas obeležava 90 godina postojanja i rada, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom zaposlenima poručio da tako dugo postojanje tog preduzeća znači da ono više nije samo privedni subjekt, već deo porodičnog i nacionalog nasleđa - deo tradicije.

07 Decembar 2017 16:21
Postoji ogromno interesovanje stranih i domaćih investitora za ulaganje u Rudarsko-metalurški kombinat Trepča, ali zbog nedefinisanog pravnog statusa nijedan investitor ne želi da uđe u konkretan aranžman sa ovim kombinatom.

ZVEČAN - Rudarsko-metalurski kombinat Trepča danas obeležava 90 godina postojanja i rada, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom zaposlenima poručio da tako dugo postojanje tog preduzeća znači da ono više nije samo privedni subjekt, već deo porodičnog i nacionalog nasleđa - deo tradicije.

"Kada se neko preduzeće neguje i gradi 90. godina, kao što je slučaj sa Trepčom, to preduzeće više nije samo privredni subjekat, ono je, deo porodičnog i nacionalnog nasleđa, deo tradicije", poručio je predsednik Vučić i podsetio da je tradicija rudarstva na Kosovu i Metohiji neizbrisiva kao i postojanje srpskog naroda na ovim prostorima...


Prioritet Trepče - očuvanje ljudskih i tehničkih resursa

Postoji ogromno interesovanje stranih i domaćih investitora za ulaganje u Rudarsko-metalurški kombinat Trepča, ali zbog nedefinisanog pravnog statusa nijedan investitor ne želi da uđe u konkretan aranžman sa ovim kombinatom.

Ovako u razgovoru za Tanjug generalni direktor kombinata Trepča Jovan Dimkić objašnjava situaciju u kojoj se nalazi ovaj nekada najveći rudarski gigant za eksploataciju rude u Evropi...


Za jubilej "Trepče" plakete Vučiću, patrijarhu Irineju...

Na proslavi povodom 90 godina rada Rudarsko-metalurškog kombinata "Trepča" u Zvečanu, danas su svečane plakete zahvalnosti Kombinata dodeljene predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, patrijarhu Irineju, direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marku Đuriću i porodici srpskog tenisera Novaka Đokocvića.

U Ime predsednika Srbije, plaketu je primio direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, dok je u ime patrijarha Irineja svečanu plaketu primio vladika Teodosije.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane