Zaev i Cipras o imenu, Zaev: Očekujem rešenje spora oko naziva u junu

Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, razgovarali su danas u Sofiji, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o do sada postignutim rezultatima dijaloga o sporu oko imena i mogućnosti pevazilaženja razlika o preostalim otvorenim pitanjima.

17 Maj 2018 14:54
Premijer Makedonije Zoran Zaev rekao je danas u Sofiji da očekuje da se dogovor u vezi višedecenijskog spora sa Grčkom oko imena postigne pre samita EU u junu.

SOFIJA/SLKOPLJE - Premijeri Makedonije i Grčke, Zoran Zaev i Aleksis Cipras, razgovarali su danas u Sofiji, na marginama Samita EU - Zapadni Balkan, o do sada postignutim rezultatima dijaloga o sporu oko imena i mogućnosti pevazilaženja razlika o preostalim otvorenim pitanjima.

Zaev i Cipras nisu davali izjave za medije nakon sastanka, a detalji razgovora nisu saopšteni...


Zaev: Očekujem rešenje spora oko imena pre samita EU u junu

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas u Sofiji da je sa grčkim kolegom razgovarao o sporu oko imena koji bi bio prihvatljiv za obe strane, te da očekuje da će rešenje biti pronđeno u junu pre samita lidera EU.

Zaev je novinarima rekao da dogovor oko tog višegodišnjeg spora zavisi od mnogo faktora i da čak, kako kaže, ako ne dođe do dogovora u junu, napori za iznalženje problema će biti nastavljeni...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane