Srbija će od Novog puta svile imati mnogo koristi

Kina bi zahvaljujući Novom putu svile mogla u narednih nekoliko godina da preotme od SAD poziciju ekonomske sile broj jedan, a Srbija će od te globalne inicijative imati mnogo koristi, pre svega, u finansiranju infrastrukturnih i energetskih projekata.

21 Maj 2018 15:43
Kina bi zahvaljujući Novom putu svile mogla u narednih nekoliko godina da preotme od SAD poziciju ekonomske sile broj jedan, a Srbija će od te globalne inicijative imati puno koristi, pre svega, u finansiranju infrastrukturnih i energetskih projekata.

BEOGRAD - Kina bi zahvaljujući Novom putu svile mogla u narednih nekoliko godina da preotme od SAD poziciju ekonomske sile broj jedan, a Srbija će od te globalne inicijative imati mnogo koristi, pre svega, u finansiranju infrastrukturnih i energetskih projekata.

Srbiju, ipak, kada je reč o realizaciji tih projekata očekuju pritisci od EU, koja "balansira" pred prodorom Kine u Evropu, rekla je Tanjugu direrktorka Kineskog centra pri Megatrendu Katarina Zakić, na okruglom stolu "Energetika i infrastruktura - Srbija na Novom putu svile".


Foto freeimages.com, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane