Han: Ivanov da se ponaša odgovorno

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov trebalo bi da se ponaša odgovorno prema sporazumu Skoplja i Atine o imenu Makedonije, rekao je komesar Evropske unije za proširenje Johanes han.

14 Jun 2018 11:34

BRISEL - Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov trebalo bi da se ponaša odgovorno prema sporazumu Skoplja i Atine o imenu Makedonije, rekao je komesar Evropske unije za proširenje Johanes han.

"Nije pristojno od predsednikovog Kabineta da odbije da razgovara sa premijerom i ministrom spoljnih poslova kako bi dobio informacije iz prve ruke. Premijeri i ministri spoljnih poslova poštovali su ustav i mogu samo da insistiram da predsednik preuzme odgovornost. Ne radi se o slaganju sa nečim, ali u demokratiji, morate očekivati da slušate jedan drugog i razgovarate i ne bi trebalo zaboraviti da je šef države na jedan način uzor mnogim ljudima u zemlji", rekao je Han za agenciju MIA...


Verujem da će Skoplje u junu dobiti datum za pregovore

Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han izrazio je uverenje da će Savet EU već ovog meseca dati Makedoniji datum za početak pregovora o pristupanju.

"Ne mogu ništa da garantujem 100 odsto. Ja sam uvek veoma pažljiv kada treba da nešto obećam, ali imam jako, jako dobar osećaj i obično mogu da verujem svojim osećajima", rekao je Han u intervjuu za makedonsku agenciju MIA...

Foto Tanjug/ Video,arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane