Supertajfun pogodio Filipine,ugrozzeno oko pet miliona ljudi

Supertajfun "Mangkut" obrussio se danas na severoistoccnu obalu Filipina, a oko 5,2 miliona ljudi, ccija se domachinstva nalaze na putu "veoma destruktivnog" tajfuna, upozoreno je da ostane u svojim domovina.

14 Septembar 2018 22:18

MANILA - Supertajfun "Mangkut" obrušio se danas na severoistočnu obalu Filipina, a oko 5,2 miliona ljudi, čija se domaćinstva nalaze na putu "veoma destruktivnog" tajfuna, upozoreno je da ostane u svojim domovina.

Prema rečima svedoka, olujni vetrovi i jaka kiša čupali su tanke limene krovne ploče i doveli do nestanka struje, javlja AP.Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

Super tajfun "Mangkut" približava se Filipinima, a ugroženo je oko četiri miliona ljudi na severu te zemlje, javlja Si-En-En (CNN). "Mangkut" je jači od uragana "Florens" koji je udario u istočnu obalu SAD i zabeleženi su vetrovi brzine do 285 kilometara na čas. Time je "Mangkut'' po jačini jednak uraganu pete kategorije, navodi CNN. Za sada je izvršena preventivna evakuacija nešto više od 9.000 ljudi, saopštile su filipinske vlasti.(AP Photo/Aaron Favila)

vrh strane