Kancelarija za KiM: Pritisak na našu crkvu i sveštenstvo

Restriktivno ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini prema srpskoj monaškoj zajednici atak je na slobodu veroispovesti i pritisak na našu crkvu i sveštenstvo na Kosovu i Metohiji, saopštila je u petak uveče Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

10 Novembar 2018 09:03

BEOGRAD - Restriktivno ponašanje privremenih institucija samouprave u Prištini prema srpskoj monaškoj zajednici atak je na slobodu veroispovesti i pritisak na našu crkvu i sveštenstvo na Kosovu i Metohiji, saopštila je u petak uveče Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Manastiri nisu samo kulturno-istorijski spomenici, već živa mesta vere, koja bez monaha gube svoju pravu svrhu, i niko nema pravo da postavlja nerazumne administrativne prepreke sa ciljem da se oteža i onemogući verski život pravoslavnih bogomolja, ističe se u saopštenju.


Srpska lista: Neprimereni pritisci na srpske monahe na KiM

Neprimereni pritisci na monaštvo naše crkve na Kosovu i Metohiji, sakriveni kroz birokratske procedure, predstavljaju grubo kršenje verskih prava i napad na slobodu veroispovesti koje dolazi od strane kosovskih institucija, saopštila je u petak uveče Srpska lista.

Kako se navodi, Srpska lista će, kao i do sada, zahtevati u svim razgovorima najhitniju reakciju međunarodnih misija na Kosovu i Metohiji zbog ovakvog institucionalnog nasilja nad monaštvom, koje pogađa čitav srpski narod...


Foto Tanjug Video, ilustracija

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa


vrh strane