Vučić: Pregazićemo kriminal, uvodimo doživotnu kaznu zatvora

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora.

12 Jan 2019 12:39
Jučerašnja akcija MUP i Tužilaštva pokazala je nameru države ne samo da se suoči sa najopasnijim vidovima kriminala u Srbiji, već i da taj kriminal i najteže oblike korupcije pobedi, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje drakonskih kazni za počinioce krivičnih dela, uključujući i doživotnu kaznu zatvora.

On je, najavljujući sistemske i sveobuhvatne mere protiv najtežih krivičnih dela, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, rekao da je država odlučna da pobedi najteže oblike kriminala i korupcije.


Pregazićemo kriminal

Pregazićemo kriminalce, poručio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas,nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost i najavio da će država, po evropskom uzoru, pooštriti kazne za najteža krivična dela i poručio kriminalcima da će ih država pobediti, ma koliko bili uvezani u celom regionu.

„Pokazaćemo da je država jača. Zgazićemo ih pravno, kako priliči pravnoj državi", poručio je Vučić na konferenciji za štampu.


Trend da se Srbi optužuju za sve

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je u delovima bivše Jugoslavije, a posebno u albanskom delu Kosova, na delu trend da se traži nova srpska odgovornost i da postoje oni koji Srbe optužuju za sve.

"Plašim se da se taj trend samoviktimizacije i apsolutnog optuživanja Srba za sve ne nastavi u buducnosti bez prihvatanja bilo kakve odgovornosti za sopstvene zločine", rekao je Vučić na konferenciji za novinare.


Vučić: 99 odsto sudija časno i odgovorno obavlja posao

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića je izjavio danas da 99 odsto sudija u našoj zemlji pošteno, časno i odgovorno obavlja svoj posao, ali da i tu, kao i u svakoj profesiji ima kukolja.

Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost odgovrajući na pitanje novinara da li se sudije plaše kriminalaca i da li ima sprege sudija i kriminalaca, rekao da je njegova obaveza kao predsednika da brani sudije.


Nemačka ima doživotnu robiju, što mi da nemamo

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da očekuje podršku EU po pitanju uvođenja oštrije kaznene politike za najteža krivična dela u Srbiji.

"Nemačka ima doživotnu robiju. Što mi da nemamo?", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja kakvu reakciju očekuje od EU, s obzirom na najavljene mere, ali i od kriminalaca "i da li će ga možda rušiti na ulici, jer je reč o drakonskim kaznama".


Ne mogu da gubim vreme na one koji su predali Kosovo

Ne mogu da gubim vreme na one koji su predali Kosovo u ruke Albancima, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić, povodom otvorenog pisma koje su mu uputili organizatori protesta.

"Pročitao sam pridike koje mi drže Jeremić, Đilas i Obradović", rekao je Vučić na pres konferenciji i dodao: "Nasmejao sam se, toliko je glupo. Oni koji su predali Kosovo u ruke Albancima, koji su postavili granice na Jarinju I Brnjaku, koji su doneli presudu u korist Albanca, koji su izmestili pregovore iz UN u EU, koji su doveli do formalne nezavisnosti Kosova, oni da nekom drže predavanje o Kosovu, na to ne umem da odgovorim. Pogledao sam i rekao sebi 'hajde, idi radi svoj posao, spremaj mere protiv korupcije'", kazao je on.


Neće Srbija biti Meka i Medina za kriminal

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će građani imati uvid u predloge mera za dvadesetak dana, a da će se potom ići u Narodnu skupštinu.

"Videćemo da li ćemo ići kao većina poslanika ili kao vlada, ja bih voleo kao vlada. Mi idemo sa ovakvim merama i sledi teška borba, jer sada će kriminalci da se ujedine protiv nas, ali država će da ih pobedi, država je jača", poručio je on na konferenciji za novinare, na kojoj je predstavio mere za borbu protiv kriminala i korupcije.


Doživotna robija za ubice dece, oštrije kazne za silovanje

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas uvođenje oštrije kaznene politike za sva krivična dela koja obuhvataju nasilničko ponašanje, do nasilja u porodici do ubistava i najavio uvođenje doživotnog zatvora za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela.

"Uvodimo institut doživotne kazne zatvara, doživotne robije za one koji su počinili najteža krivična dela - za višestruke ubice, ubice dece i druga najteža krivična dela", rekao je Vučić i dodao da je time prihvaćen predlog dela javnosti i Igora Jurića.


Nove mere u roku od mesec dana, oštrija kaznena politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučića je izjavio da u praksi imamo veoma blagu kaznenu politiku i poručio da će nove mere, koje će biti donete u roku od mesec dana, promeniti sve i uvesti nove institute.

Vučić je posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost rekao da će podaci koje će izneti šokirati javnost, pošto naše maksimalne kazne gotovo nikada nisu izricane za krivična dela i da su uglavnom bile minimalne ili donošene uglavnom uz ublažavnje minimalnih kazni.


Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost kojom predsedava predsednik Srbije Aleksandar Vučić, počela je u 10 sati u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu.

Sednici prisustvuju predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, ministarka pravde Nela Kuburović, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović, direktor BIA Bratislav Gašić, direktor policije Vladimir Rebić, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić...


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

MOJSILOVIC, GASIC, VULIN, BRNABIC, VUCIC

vrh strane