Skupština završila načelnu raspravu o Zakonu o "švajcarcima"

Poslanici u Skupštini završili su danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a ministar finansija Siniša Mali je poručio da taj zakon pokazuje da država želi da pomogne građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

19 April 2019 13:12

BEOGRAD - Poslanici u Skupštini završili su danas načelnu raspravu o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, a ministar finansija Siniša Mali je poručio da taj zakon pokazuje da država želi da pomogne građanima kojima je pomoć najpotrebnija.

Sednica će biti nastavljena u utorak, u 10 sati, na kojoj će biti nastavljena rasprava o predlogu tog zakona, kao i ostalih zakona na dnevnom redu, u pojedinostima odnosno amandmanima.


Mali: Leks specijalis konačno rešenje za većinu zaduženih

BEOGRAD - Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Skupštini da Zakon o "švajcarcima" predstavlja pravdu i konačno rešenje za većinu građana zaduženih u toj valuti, ukoliko problem žele da reše na ponuđeni način.

"Država je morala da reaguje. Možemo pričati o praksi banaka, da li je ona bila etička ili ne, ali je očigledno da su želele da maksimiziraju profit. Građani možda nisu pročitali te ugovore kako treba, ali lako je biti general posle bitke", rekao je Mali u skupštinskoj raspravi...


Još nije doneta odluka o pomoći za Notr Dam

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da još nije doneta odluka o pomoći za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je izgorela u požaru.

Mali je tako u skupštini odgovorio na pitanje samostalnog poslanika Milana Lapčevića koji je zapitao da li su tačni navodi medija da će Srbija pomoći obnovu Notr Dama sa donacijom od 10 miliona evra...


Skupština nastavila raspravu o Zakonu o "švajcarcima"

BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije nastavili su danas raspravu u načelu o Predlogu zakona o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima.

Sednici predsedava predsednica parlamenta Maja Gojković, a u raspravi učestvuje i ministar finansija Siniša Mali...


Foto Tanjug/ T. Valič, arhiva

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane