KiM: Obijena crkva Svete Paraskeve u selu Gojbulja kod Vučitrna

U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn obijena je crkva Sv. Paraskeve, saopštila je danas Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

08 Maj 2019 22:14

VUČITRN - U selu Gojbulja, u opštini Vučitrn obijena je crkva Sv. Paraskeve, saopštila je danas Eparhija raško-prizrenska i kosovsko-metohijska.

Vernici su juče oko 16.00 časova primetili da su vrata na crkvi provaljena, a policija je izvršila uviđaj...


Kancelarija: Još jedan vandalski napad na objekte SPC

Obijanje crkve Svete Paraskeve u Gojbulji još jedan je u nizu necivilizovanih i vandalskih napada na objekte Srpske pravoslavne crkve na KiM, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju i pozvala policijske organe privremenih institucija u Prištini da konačno rasvetle ovaj, ali i druge slučajeve takvog "besprizornog ponašanja".

"Napadi na SPC su i napadi na srpski narod u celini u južnoj pokrajini i imaju nedvosmisleno za cilj da se obeshrabre oni Srbi koji su namerni da ostanu u svojim domovima i nastave da žive na ognjištima svojih predaka", navodi se u saopštenju...


SL: Skrnavljenje crkve nastavak rušilačke kampanje

Skrnavljenje crkve Svete Petke u Gojbulji je nastavak rušilačke kampanje i pokušaj zatiranja srpskog postojanja na Kosovu i Metohiji, saopštilamje večeras Srpska lista.

"U predvorje Dana Evrope, u 21. veku, pred očima sveta i međunarodnih vojnih i političkih predstavnika Evropske unije, uništava se verska baština srpskog naroda i hrišćanske Evrope", navela je SL...


Foto/ Eparhija Raško- prizrenska

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane