Konferencija EOGL o izmenama zakona o igrama na sreću

Monopol koji je omogućen inostranim privatnim kompanijama i nesprečavanje ekspanzije maloletničkog klađenja, preko mogućnosti za postavljanje terminala u ugostiteljske objekte imaće katastrofalne posledice po čitavu privredu Republike Srpske, pa je neophodna hitna izmena spornih odredbi novog Zakona o igrama na sreću.

11 Jul 2019 15:12

BANJALUKA - Monopol koji je omogućen inostranim privatnim kompanijama i nesprečavanje ekspanzije maloletničkog klađenja, preko mogućnosti za postavljanje terminala u ugostiteljske objekte imaće katastrofalne posledice po čitavu privredu Republike Srpske, pa je neophodna hitna izmena spornih odredbi novog Zakona o igrama na sreću.

To su glavni zaključci međunarodne konferencije "Nova regulatorna rešenja u igrama na sreću Jugoistočne Evrope - Uticaj na standarde odgovornog priređivanja igara na sreću", koja je pod pokroviteljstvom Evropske organizacije za pravo igara na sreću (EOGL) održana danas u Banjaluci...


Puhač: Preporuke za najbolja rešenja u igrama na sreću

U Banjaluci je danas održana konferencija Evropske organizacije za regulaciju oblasti igarana sreću (EOGL) na kojoj je generalni sekretar te organizacije, Zoran Puhač, rekao da je cilj ove konferencije sređivanje situacije u toj inače veoma dinamičnoj oblasti, uvođenje novih standarda i pronalaženje pravog balansa.

"Poslednjih godina situacija u oblasti igara na sreću veoma je dinamična. Želimo da ponudimo preporuke za najbolja rešenja. Cilj naše organizacije koja je neprofitna jeste da upravo ponudi najbolja rešenja i standarde i nađe pravi balans, ne samo za industriju i za igrače, već i za budžete država i društvo u celini", rekao je Puhač novinarima...

Foto Tanjug/ M.Mićanović

Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane