Bihać: Nema zatvaranja kampova za migrante, uvodi se karantin

Vlasti Unsko-sanske županije neće 15. novembra zatvoriti postojeće kampove za ilegalne migrante koji se nalaze u tom delu Bosne i Hercegovine, ali će uvesti stroge mere nadzora i ograničiti kretanje migranata, izjavio je danas županijski ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljaić.

13 Novembar 2019 20:23

BIHAĆ - Vlasti Unsko-sanske županije neće 15. novembra zatvoriti postojeće kampove za ilegalne migrante koji se nalaze u tom delu Bosne i Hercegovine, ali će uvesti stroge mere nadzora i ograničiti kretanje migranata, izjavio je danas županijski ministar unutrašnjih poslova Nermin Kljaić.

On je, nakon sastanka županijskog operativnog štaba zaduženog za problem ilegalnih migracija, potvrdio da je doneta odluka da uprkos ranijim najavama kampovi Miral i Bira, koji se nalaze u samom gradu, neće biti zatvoreni 15. novembra, ali će zato migranti koji u njima borave biti u nekoj vrsti karantina, jer neće moći da izlaze van kruga kampa, niti će se u kampove primati novi migranti koji tamo pristignu, prenosi regionalna televizija N1.

AP Photo/Eldar Emric


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

vrh strane