Vučić: Nije isto takse i povlačenje priznanja nezavisnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne prihvata povlačenje jednakosti između nelegalnog uvođenja taksi na srpsku robu i kampanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

24 Jan 2020 11:17
Već u ponedeljak specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel za dijalog Beograda i Prištine organizovaće sastanak sa ekspertima za železnicu i puteve, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa američkim diplomatom, koji je danas konstatovao da se ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

Vučić: Nije isto takse i povlačenje priznanja nezavisnosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne prihvata povlačenje jednakosti između nelegalnog uvođenja taksi na srpsku robu i kampanje povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova.

"Imamo državni stav po pitanju nezavisnosti Kosova, koji se razlikuje od stava Sjedinjenih Američkih Država i Prištine. Oni žele što više priznanja, mi ne želimo i naš posao je da radimo na tome", rekao je Vučić posle razgovora sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD Ričardom Grenelom, koji je trajao oko sat vremena.


Vučić: Grenel već u ponedeljak o železničkoj liniji

Već u ponedlejak specijalni izaslanik američkog predsednika Ričard Grenel za dijalog Beograda i Prištine organizovaće sastanak sa ekspertima za železnicu i puteve, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle razgovora sa američkim diplomatom, koji je danas konstatovao da se ide dalje, posle dogovora o avio liniji između dva grada.

"Biće, dakle, nastavljena bliska saradnja po tim ključnim pitanjima, koja ne idu na štetu nikome", rekao je Vučić i napomenuo da će svakako i tu biti pitanja koja nisu laka.


Vučić: Otvoren i iskren i ne lak razgovor s Grenelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Kosovo i Metohiju Ričardom Grenelom imao veoma dobar, otvoren i iskren razgovor, koji se, kaže, pre svega ticao, unapređenja životnog standarda ljudi i boljeg ekonomskog i infrastrukturnog povezivanja u regiona.

"U odnosima Beograda i Prištine, međutim, nema lakih razgovora i koju god temu da pokrenete uvek dolazite do politike", primetio je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji.


Vučić: Zahvalan Grenelu što je razumeo potrebe Srbije

Srbija je zbog prištinskih taksi pretrpela štetu od 435 miliona evra za godinu dana, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić posle razgovora sa specijalnim izaslanikom američkog predsednika Ričardom Grenelom, koji se ticao ekonomskog napretka, što podrazumeva ukidanje taksi.

Vučić je rekao na pres konferenciji da je veoma zahvalan Grenelu što je uz racionalan pristup, snažnu orijentaciju i veliku želju da napredujemo, razumeo potrebe Srbije i naših građana koji žele da vide da su poštovani, a ne ponižavani, rekao je predsednik Srbije.


Vučić se sastao sa Grenelom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim izaslanikom predsednika SAD za Kosovo i Metohiju Ričardom Grenelom.

Grenel je u Beograd doputovao iz Prištine, gde je rekao da oni moraju da ukinu takse, a Beograd da prestane kampanja za povlacenje priznanja Kosova.


Kompletan sadržaj vesti dostupan je korisnicima Tanjugovih servisa

RICARD GRENEL, ALEKSANDAR VUCIC

vrh strane