Tачи променио став:ПР има услов за БГД

Председник привремених косовских институциjа Хашим Tачи одступио jе данас од свог претходог става, истакавши да Приштина, ипак, има своjе услове, а то jе да завршна фаза разговора у Бриселу треба да "резултира историjским обавезуjућим споразумом о признавању косовске независности".

12 јул 2018 16:29

ПРИШTИНA - Председник привремених косовских институциjа Хашим Tачи одступио jе данас од свог претходог става да за проналажење решења у диjалогу са Београдом не би требало да има "црвене линиjе", истакавши да Приштина, ипак, има своjе услове, а то jе да завршна фаза разговора у Бриселу треба да "резултира историjским обавезуjућим споразумом о признавању косовске независности".
"За косовску страну постоjи jасна црвена линиjа, оваj процес би требало да се заврши коначним, историjским споразумом, коjим ће Србиjа признати државу Kосово. Сваки други споразум jе безвредан. Дакле, споразум ће бити коначан и имаћемо узаjамно признање", рекао jе Tачи у Kачанику, где jе присуствовао отварању фабрике, пренели су приштински медии.

фото Танјуг

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране