Власнику и капетану брода с Хвара прети 8 година затвора

Власник и капетан брода на коjем jе код Хвара због тровања угљен-моноксидом jедна особа преминула, а двоjе деце jе животно угрожено, ухапшени су у среду jер су пет дана пре трагедиjе непрописно уградили агрегат у машинском одељењу брода, због цега jе дошло до истицања отровних гасова, известила jе полициjа.

15 август 2019 07:38

ХВAР - Власник и капетан брода на коjем jе код Хвара због тровања угљен-моноксидом jедна особа преминула, а двоjе деце jе животно угрожено, ухапшени су у среду jер су пет дана пре трагедиjе непрописно уградили агрегат у машинском одељењу брода, због цега jе дошло до истицања отровних гасова, известила jе полициjа.

Ради се о бензинском генератору коjи се користи у грађевини и за отворене просторе, а забрањен jе за пловила на коjима се не користи ништа на бензински погон jер се ради о запаљивоj материjи...


Ухапшени власник и капетан брода код Хвара

Сплитско-далматинска полициjа саопштила jе да jе завршено криминалистицко истраживање о смрти италиjанског менаџера и тровању jош пет особа на броду код Хвара, као и да су ухапшени власник брода и капетан.

"Полициjски службеници ПУ сплитско-далматинске довршили су криминалистичко истраживање jуцерашњег догађаjа када jе у хварску луку упловио моторни брод на коjем jе пронаден мртав мушкарац, а пет особа jе због тешког здравственог стања хитно превезено у Сплит и хоспитализовано (три пунолетне особе - рођени 1955, 1963. и 1975, те двоjе деце - рођени 2008. и 2014, сви држављани Републике Италиjе). Након указане лекарске помоћи у KБЦ Сплит, утврђено jе да су деца животно угрожена", наводи се у саопштењу полициjе, преноси Index.hr...


фото pixabay.com, илустрациjа

Kомплетан садржаj вести доступан jе корисницима Танјугових сервиса

врх стране