6. februar 2023 13:33

Šapić: Rad sa decom je najlepša i najteža stvar na svetu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Šapić: Rad sa decom je najlepša i najteža stvar na svetu

Foto: Tanjug video, arhiva

BEOGRAD - Raditi sa decom je najlepša ali i najteža stvar na svetu, rekao je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić povodom otvaranja vrtića "Iskrica" u naselju Bežanijska kosa.

"Probaćemo da pokažemo zahvalnost koliko možemo ljudima koji rade sa decom i pokušati da im vratimo dostojanstvo koje su oni godinama unazad gubili neopravdano", rekao je Šapić i dodao da će raditi na poboljšanju uslova za rad ali i da su mogućnosti značajno ograničene.

 

On je istakao da je takav objekat nedostajao na Bežanijskoj kosi, jer se taj deo grada širi i postoji velika potreba za vrtićem.

Istovremeno, on je najavio da se radi na planu izgradnje novih vrtića u Beogradu u naredne dve do tri godine i podsetio da će od septembra deca moći da se upišu besplatno u državne i privatne vrtiće.

"Od septembra očekujemo da će se broj dece upisane u vrtić povećati" zaključio je gradonačelnik.

 

Direktorka predškolske ustanove "11. april" Jelena Dubljević izjavila je kako je vrtić izgrađen po najvišim standardima na oko 1800 kvadratnih metara, kao i da je fondacija Novak Đoković kompletno opremila prostor i donirala igračke.

"Nadamo se da će ovaj vrtić svojim kapacitetom smanjiti broj dece na listi čekanja" rekla je ona.

 

Sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Nenad Radić podsetio je kako je Sekretarijat učestvovao u izgradnji sa 18 miliona dinara, kao i da će nastaviti da učestvuju u svakom sličnom projektu.

Vrtić je sagrađen u sastavu PU "11. april", ima 13 soba za jaslice i vrtić, a sa radom kreće posle praznika.