27. avgust 2023 08:17

Međunarodni dan pasa obeležen animacijom na Kuli Beograd

Izvor: TANJUG

podeli vest

Međunarodni dan pasa obeležen animacijom na Kuli Beograd

Foto: Belgrade Waterfront

BEOGRAD - Međunarodni dan pasa, koji se širom planete proslavlja još od 26. avgusta 2004. godine, kada je i zvanično ustanovljen kao praznik, obeležen je putem specijalne animacije na Kuli Beograd, najvišoj zgradi u Srbiji i regionu, saopštio je Belgrade Waterfront.

Ideja o ukazivanju poštovanja čovekovom najboljem i najvernijem četvoronožnom prijatelju potekla je od aktivistkinje za prava životinja Kolin Pejdž, čija je porodica 26. avgusta usvojila svog prvog psa iz lokalnog azila.

Cilj Međunarodnog dana pasa jeste da se skrene pažnja javnosti na važnost odgovornog vlasništva i udomljavanje ovih životinja, ali i da se na globalnom nivou podstakne veća briga o njihovom zdravlju i zaštiti.

S obzirom na to da se javne zelene površine u njemu redovno održavaju i da nema visoke trave, Beograd na vodi predstavlja idealno mesto u kome vlasnici mogu bezbrižno da prošetaju svoje male krznene prijatelje, dodaje se u saopštenju.

''Pored toga što je najveća šoping, zabavna i gastronomska destinacija u jugoistočnoj Evropi, Galerija je i pet friendly, a u njoj se često organizuju i revijalne izložbe pasa'', navode iz Belgrade Waterfronta.