30. avgust 2023 11:55

U Beogradu održana Radionica ranog razvoja dece za roditelje i buduće roditelje

Izvor: TANJUG

podeli vest

U Beogradu održana Radionica ranog razvoja dece za roditelje i buduće roditelje

Foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ

BEOGRAD - U Beogradu je danas održana Radionica ranog razvoja dece za roditelje i buduće roditelje, koju su zajedno organizovali Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju i kompanija "Lidl".

Na Radionici se učesnici bave emocionalnim i psihološkim razvojem dece i prepoznavanjem ponašanja koja odstupaju od uobičajenog razvoja.

U okviru Radionice, roditeljima stručne savete pružaju specijalista medicinske psihologije, psiholog i porodični psihoterapeut i patronažna sestra.

Kako je istakla ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić - pitanja, nedoumice i strahovi sa kojima se suočavaju roditelji nisu neuobičajeni.

"To je nešto sa čime se svi nosimo i upravo su ove vrste radionica od ogromnog značaja. Zato smo i prihvatili da budemo deo ovog tima. Za buduće mame i one koje su se skoro ostvarile kao roditelji, ovo je od velikog značaja - prevashodno da čuju i vide da pitanja i strahovi koje imaju, da ih nemaju same i da je to normalno", istakla je Kisić.

Jasmina Šrndić iz korporativnih komunikacija kompanije "Lidl" rekla je da će Radionice za psihološki razvoj i emocionalne potrebe deteta od rođenja do treće godine života biti održane i u Čačku, Vranju, Zrenjaninu i Novom Pazaru.

"Cilj je da pružimo priliku budućim roditeljima da dobiju priliku da uče više o psihofizičkom razvoju dece u ranim godinama života. Radionice će biti podeljene u dva segmenta - prvi će biti namenjen trudnicama, a drugi roditeljima sa decom do tri godine", navela je Šrndić.

Jovana Toljagić je trenutno u drugom stanju. Prijavila se za učešće u Radionici očekujući, kako kaže, mnogo korisnih saveta i odgovore na važna pitanja.

"Kada je reč o prvom periodu od prva tri meseca kako ste roditelj, kako postanete svesni toga - zanima me sve. Sve me brine. Da li dajemo svoj maksimum, da li ćemo da budemo dobri roditelji? Moja najveća briga je da sve prođe dobro do porođaja, a posle ćemo da vidimo koje druge brige nastupaju", rekla je Toljagić.