15. septembar 2023 07:36

Modna revija "PIERRE CARDIN powered by RENAULT” održana u francuskoj ambasadi

Izvor: TANJUG

podeli vest

Modna revija "PIERRE CARDIN powered by RENAULT” održana u francuskoj ambasadi

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Modna revija "PIERRE CARDIN powered by RENAULT” održana je večeras u ambasadi Francuske, i na njoj je predstavljeno 60 modela iz kolekcije MARS, koja je prikazana na poslednjoj Nedelji mode u Parizu.

Na otvaranju revije francuski ambasador Pjer Košar pozdravio je suprugu predsednika Srbije Tamaru Vučić, koja je prisustvovala reviji, i posebno joj se zahvalio na interesovanju koje je pokazala za francusku kulturu.

"Želeo bih posebno da Vam se zahvalim, gospođo Vučić, na interesovanju koje pokazujete za našu zemlju, njenu kulturu a i šire gledano za frankofoniju", rekao Košar.

On je rekao da kolekcija koja je prikazana nesumnjivo predstavlja ono što je uvek činilo francusko stvaralaštvo, a to su smelost i elegancija, ali i ono što je svetu mode Kardenov lični pečat, a to su avangardni duh i futuristička estetika.

Vesna Mandić iz organizacije "Fabrika" izjavila je da je Pjer Karden jedna od najvećih modnih kuća na svetu i da je ponosna što su izabrali Beograd za jednu od destinacija njihove svetske ture, i najavila je izlazak francuskog časopisa "Meri Kler" za srpsko tržište.

"Ponosni smo što možemo da najavimo objavljivanje srpske edicije poznatog francuskog časopisa "Meri Kler" u izdanju Kolor grupe" rekla je Mandić.

Vesna Ubiparip ispred srpske edicije časopisa "Meri Kler" podsetila je da je taj časopis oduvek bio potpuno na strani žena i na strani borbe za ženska prava, kao i da taj časopis izlazi danas u 27 zemalja širom sveta.

"Magazin je tu da inspiriše i da pomogne u izgradnji unikatnog stila, ali i da žene učini autentičnim, jakim i samopouzdanim", rekla je Ubiparip.

Modna revija je organizovana od strane Ambasade Francuske i agencije "Fabrika", a pored modne revije je održana i izložba unikatnih tašni “Arte&Belezza”, autorke Dragane Mirčetić.

Reviji je prisustvovao i novi umetnički direktor tima Pjer Karden, Rodrigo Basilikati Karden.