26. oktobar 2023 20:03

Na modnoj reviji u Belom dvoru dodeljeni besplatni paketi podrške preduzetnicama

Izvor: TANJUG

podeli vest

Na modnoj reviji u Belom dvoru dodeljeni besplatni paketi podrške preduzetnicama

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Na modnoj reviji u Belom dvoru u okviru inicijative "Act4Women" večeras su dodeljeni besplatni paketi podrške preduzetnicama u vidu raznih obuka, pravnih saveta, mentoringa, monitoringa i poslovne garderobe.

Izvršna direktorka globalne organizacije "Dress for Success" Sandra Abramović rekla je da je ta incijativa pokrenuta pre dve nedelje kako bi se podržale preduzetnice čije firme ne posluju duže od dve godine.

"Kroz jedan onlajn upitnik odabrali smo 10 preduzetnica. Do sada se prijavilo 110 preduzetnica, odabrali smo 10 i one će dobiti pakete podrške inicijative 'Act4Women2' kao što su digitalna pismenost, finansijska pismenost, pripreme za biznis plan, poslovna komunikacija, pravno zastupanje. Sve što je potrebno jednoj preduzetnici na početku svoje karijere i razvoju biznisa, a s druge stane večerašnji događaja ce biti posvećen novoj kolekciji brenda 'Helena Scrittore' koja će kroz ovu inicijativu dodeliti 10 poslovnih odela istim preduzetnicama", rekla je Abramovićeva za Tanjug.

Ona ističe i da je ovo prvi događaj koji je spojio društveno odgovorno poslovanje, poslovno oblačenje i preduzetništvo, ali i da je ovo događaj koji je pokrio celu Srbiju.

"Od 10 preduzetnica, šest je iz Beograda, a četiri iz unutrašnjosti", navela je ona.

Kreatorka i osnivač modnog brenda "Helena Scrittore" Jelena Buha kaže da je inicijativa privukla veliku pažnju.

"Podrška ženskom preduzetništvu je zaista bitna. Ono što je interesantno ovde jeste da smo Sandra Abramović i ja kao male preduzetnice pokrenule ovakvu inicijativu, ali to više nije malo s obzirom da su institucije prepoznale značaj cele inicijative, pa nas je tako podržalo Ministarstvo privrede, Privredna komora Srbije, Evropska mreža preduzetništva, opština Stari grad. Svi su stali uz nas", rekla je Buha za Tanjug.

Ona je istakla značaj ženske solidarnosti, podrške koju daje žena ženi, kao i da je cela atmosfera večeras u tom maniru.

"Ja sam sigurna da će 10 preduzetnica koje će večeras dobiti pakete podrške biti vrlo zadovoljne i srećne i da će dobiti zaista značajne resurse koji će im pomoći da razvijaju svoje poslovanje, da ga postave na stabilne osnove. To je suština cele naše inicijative", zaključila je Buha.

Inicijativa "Act4Women" usmerena je na promociju i podršku ženskom preduzetništvu, a cilj inicijative jeste da se obezbede značajni resursi za jačanje i razvoj poslovanja preduzetnicama u početnoj fazi biznisa.

Pored institucionalne podrške javne ličnosti koje su podržale večerašnji događaj i simbolično šetale su Marija Veljković, Jana Ilić Milić, Katarina Vučetić, Jelena Karagić Vasić, influenserke Ana Stojanović i Bobana Živanović.