22. februar 2024 09:49

Rekonstruisan parkić na Kopitarevoj gradini, u beogradskoj opštini Stari grad

Izvor: TANJUG

podeli vest

Rekonstruisan parkić na Kopitarevoj gradini, u beogradskoj opštini Stari grad

Foto: Tanjug video

BEOGRAD - Na inicijativu Gradske opštine Stari grad, u saradnji sa JKP „Zelenilo Beograd“, završeni su radovi na rekonstrukciji zelenih površina i igrališta za decu, kao i postavka novog mobilijara u parkiću ispred vrtića „Mrvica“, na Kopitarevoj gradini.

"Rekonstrukcija je obuhvatila 436 kvadratnih metara, a mališani su dobili potpuno novo igralište sa savremenim mobilijarom i bezbednom podlogom za igru", rekao je za Tanjug Radoslav Marjanović, predsednik GO Stari grad.

On je istakao da zgrada vrtića „Mrvica“, obližnje spomen kuće – muzej „Jovana Cvijića“ i biblioteka „Jovan Jovanović Zmaj”, kao i pijaca „Skadarlija“, zajedno sa istoimenim skverom i parkićem pripadaju zaštićenoj prostorno kulturno-istorijskoj celini Kopitareva gradina, o kojoj brine Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

"Po završetku radova, naši najmlađi, ali sugrađani svih generacija, dobili su jedan novi, savremeni park, opremljen po najvišim standardima, koji predstavlja pravi kutak za igru, druženje i odmor. Obnovljenom igralištu posebno se obradovalo 150 mališana vrtića „Mrvica“ Predškolske ustanove „Dečji dani“ koji se nalazi u neposrednoj blizini", rekao je Marjanović.