16. mart 2023 11:51

Beograd domaćin druge InterConnect konferencije 26. i 27. aprila

Izvor: TANJUG

podeli vest

Beograd domaćin druge InterConnect konferencije 26. i 27. aprila

Foto: Shutterstock.com/Matej Kastelic, ilustracija

BEOGRAD - Konferencija "InterConnect", jedan od najznačajnijih biznis događaja u regionu, okupiće 26. i 27. aprila u Beogradu međunarodne eksperte, predstavnike evropskih kompanija koje traže poslovne partnere i dobavljače na Zapadnom Balkanu i domaća mala i srednja preduzeća, najavila je Privredna komora Srbije.

"InterConnect" organizuju Privredna komora Srbije i firma "Convestenics", uz podršku projekta "Velika mala privreda" koji finansira USAID, a sprovodi organizacija ACDI/VOCA.

Kako je navedeno, konferencija u Beogradu biće prilika za MSP iz metalskog sektora, gumarske, plastičarske i mašinske industrije, da direktno na B2B sastancima upoznaju i dogovore nove izvozne poslove sa predstavnicima 15 velikih evropskih kompanija iz Nemačke, Italije, Švajcarske, Poljske, Švedske, čiji godišnji promet premašuje 24 milijarde evra.

"InterConnect je odlična šansa za pronalaženje poslovnih partnera, na potpuno drugačijem nivou, direktnim povezivanjem čelnih ljudi međunarodnih kompanija sa predstavnicima preduzeća iz Srbije i regiona, koji žele da postanu partneri i dobavljači inostranih korporacije", rekao je direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u PKS Mihailo Vesović, navedeno je u saopštenju.

Jedna od glavnih tema konferencije biće i novi nemački zakon - Due Dilligence u lancima snabdevanja, koji je počeo da se primenjuje 1. januara ove godine, kao i održivost i najaktuelniji izazovi poslovanja sa kojima se suočava globalna privreda.

Očekuje se učešće više od dve stotine predstavnika kompanija koje će imati priliku da se povežu sa renomiranim partnerima, dogovore nove poslove, uključe se u međunarodne lance dobavljača, ali i da sa vodećim svetskim ekspertima, poput Ferdinanda Vilanda, direktora globalne nabavke u nemačkoj kompaniji ThyšenKrupp Automotive, razmene iskustva o najnovijim trendovima, izazovima i rešenjima u oblasti održivosti proizvodnih procesa i uslovima globalne trgovine i industrije.

"InterConnect" konferencija održaće se u hotelu Metropol Palace u Beogradu, a kompanije iz regiona mogu da se prijave na ovaj događaj putem linka InterConnect na pks.rs, navedeno je u saopštenju.