1. april 2023 21:30

Ministar Vesić: Prvi automobili sinoć prošli deonicom Novi Beograd-Surčin

Izvor: TANJUG

podeli vest

Ministar Vesić: Prvi automobili sinoć prošli deonicom Novi Beograd-Surčin

Foto: TANJUG/PREDRAG MITIĆ

BEOGRAD - Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je večeras da su prvi automobili krenuli novoizgrađenom deonicom Novi Beograd - Surčin u 20.25, kojom se putovanje skraćuje za desetak kilometara, saopštilo je to Ministarstvo.

"Deonicom koja je danas svečano otvorena u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić, uspostavlja se najbrža veza Novog Beograda i Zemuna sa autoputem 'Miloš Veliki' ", istakao je Vesić.

Deonica auto-puta "Miloš Veliki" od Novog Beograda do Surčina, duga je osam kilometara, a ima urađenu i biciklističku stazu i trotoar za pešake.

"Sada vozači više neće morati da na autoput 'Miloš Veliki' izlaze preko autoputa Beograd - Zagreb, čime se putovanje skraćuje za 10-ak kilometara, smanjuju gužve u saobraćaju i štedi vreme i gorivo", naveo je Vesić.

Put je projektovan za brzinu od 80 kilometara na čas, a vrednost izgradnje deonice je 70,5 miliona evra.

"Deonica je kao što smo obećali zaršena 31. marta. I kao što smo najavili, večeras je puštena u saobraćaj. Nastavljamo izgradnju puteva širom Srbije, kako bismo realizovali politiku inferastrukturnog povezivanja zemlje", rekao je Vesić.