29. novembar 2022 16:20

Švajcarski investitori će podržati žensko preduzetništvo u Srbiji

Izvor: TANJUG

podeli vest

Švajcarski investitori će podržati žensko preduzetništvo u Srbiji

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRIVREDE/ ZORAN VUJASINOVĆ

BEOGRAD - Ministar privrede Rade Basta i ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid složili su se danas da su bilateralni odnosi na dobrom nivou i da je Švajcarska jedan od najznačajnijih stranih partnera Srbije, saopštilo je ministarstvo.

Navodi se da je ambasador Šmid prepoznao značaj akcije "Žene su zakon" koju je pokrenuo ministar Basta, a čija je svrha da osnaži žensko preduzetništvo.

Ministar je zamolio ambasadora Švajcarske da prenese poruku švajcarskim investitorima o važnosti pružanja podrške ženama u Srbiji pri zapošlјavanju.

„Svim švajcarskim kompanijama koje žele da ulažu u Srbiji pružiću nesebičnu pomoć kao ministar privrede, jer je naš zajednički interes da ta saradnja bude još veća. Administrativne prepreke treba ukloniti što pre i unaprediti poslovni ambijent. Naš rad na unapređenju privredne saradnje biće transparentan i odgovorićemo na sva pitanja koja interesuju investitore i radnike“, poručio je Basta.

Ambasador Šmid je rekao da Švajcarska podržava Srbiju u reformama koje sprovodi na evropskom putu i zahvalio se ministru Basti što namerava da podigne privrednu saradnju dve zemlјe na viši nivo.

Naveo je da je važno podržati žensko preduzetništvo i razvoj malih i srednjih preduzeća, jer vode ekonomskom razvoju Srbije.

Ambasador Šmid je istakao važnost projekta RELOF2, informacione platforme za kontrolu rada javnih preduzeća, koji je deo ugovora o donaciji između Ministarstva privrede i Švajcarskog sekretarijata za ekonomske poslove, navodi se u saopštenju.