17. oktobar 2023 11:49

Slobodan Cvetković i ambasador Belhaž razgovarali o intenziviranju privredne saradnje Srbije i Maroka

Izvor: TANJUG

podeli vest

Slobodan Cvetković i ambasador Belhaž razgovarali o intenziviranju privredne saradnje Srbije i Maroka

Foto: TANJUG/MINISTARSTVO PRIVREDE

BEOGRAD - Ministar privrede Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Kraljevine Maroko u Srbiji Mohamedom Aminom Belhažom kojem je preneo da postoje "ogromni potencijali" za unapređenje privredne saradnje dve zemlje.

Ambasador Kraljevine Maroko se zahvalio Cvetkoviću na pokazanom entuzijazmu za unapređenje odnosa Maroka i Srbije i poručio da postoji zainteresovanost marokanskih privrednika za ulaganje u Srbiju koju vide kao odličnu investicionu destinaciju i važno čvorište u regionu Balkana i jugoistočne Evrope, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Cvetković je upoznao ambasadora sa podsticajima koje obezbeđujemo stranim i domaćim investitorima, kao i sa mogućnostima plasmana robe na treća tržišta istakavši da je Srbija lider u privlačenju stranih direktnih investicija u regionu.

"Postoje ogromni potencijali za unapređnjenje saradnje posebno u oblasti tekstilne industrije, poljoprivrede, auto-industrije, turizma i informaciono-komunikacionih tehnologija" naglasio je ministar privrede.

Sagovornici su se složili da su privrede dve zemlje komplemntarne i u tom smislu potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini bili bi na obostranu korist, tako što bi Srbiji bila otvorena vrata na afričko tržište, dok bi marokanski privrednci preko Srbije imali pristup kako tržištu EU, CEFTA, EFTA, tako i tržištima Evroazijske unije, Turske i drugih zemalja na istoku.