3. novembar 2023 12:10

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Izvor: TANJUG

podeli vest

Potpisani ugovori sa dobitnicima stanova u trećem izvlačenju novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi"

Foto: TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ

BEOGRAD - Sa dobitnicima dva stana u Beogradu, koji su izvučeni prošle subote u trećem od ukupno pet javnih izvlačenja novog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", Stojanom Bukumirovićem iz Beograda i Dobrivojem Martonošim iz Kikinde, danas su u Vladi Srbije potpisani ugovori i uručeni su im ključevi od stanova.

Ugovore sa dobitnicima stanova potpisao je ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Stojan Bukumirović iz Beograda dobitnik je dvosobnog stana u Zemunskim kapijama za račun od 207 dinara, dok je Dobrivoj Martonoši iz Kikinde dobitnik dvosobnog stana na Novom Beogradu za račun od 2.214 dinara.

Nakon potpisivanja ugovora i uručenja ključeva od stanova dobitnicima Mali je kazao da su ostala još dva izvlačenja, sutra i sledeće subote i da će tada biti dodeljena još četiri stana.

Ministar je pozvao građane da nastave da učestvuju u ovoj nagradnoj igri, ali i da bez obzira na nju nastave da uzimaju fiskalne račune i da se svi zajedno borimo protiv sive ekonomije.

"Milion puta sam pomenuo, ko ne uzme fiskalni račun čini uslugu onima što ne izdaju te račune, a zbog toga trpimo svi. Mi od toga finansiramo bolnice, škole, autoputeve, brze pruge, a povećavamo i plate i penzije i zato je važno da svi zajedno radimo na ovom istom poslu, a to je gradnja i budućnost naše zemlje", kazao je Mali.

Aplikaciju "Uzmi račun" aktivno koristi više od milion građana Srbije, a u nagradnoj igri učestvuje oko 273 miliona računa koliko je pristiglo do danas.

U trećem izvlačenju drugog ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" učestvovalo je više od 265,8 miliona fiskalnih računa poslatih sa 1.015.463 naloga građana.

U proseku se dnevno za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" pošalje oko 804.000 računa, a prosečan iznos po računu je 1.046 dinara.

Ukupni nagradni fond ove nagradne igre obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti od skoro 1,7 miliona evra.

U sutrašnjem četvrtom izvlačenju drugog kruga biće poznati vlasnici dvosobnog i trosobnog stana, a u poslednjem petom izvlačenju vlasnici trosobnog i četvorosobnog stana.

Pravo učešća u ovoj igri imaju svi punoletni građani sa prebivalištem ili boravištem u Srbiji.

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" učestvuju fiskalni računi uneti do 12 časova na dan izvlačenja, a oni računi koji budu registrovani nakon toga ili koji ne budu izvučeni u emisiji, učestvuju u narednom izvlačenju.

U igri mogu da učestvuju samo računi koji sadrže QR kod i izdati su na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, bez obzira na datum izdavanja.

Za svaki uspešno skenirani ili ručno uneti račun, učesnici će dobijati svoj jedinstveni kod koji se sastoji od dva slova i šest brojeva (npr. AA000000), a do dobitnog koda se dolaziti izvlačenjem kuglica iz bubnja Državne lutrije Srbije u studiju RTS-a.