5. decembar 2023 13:14

Dunav osiguranje: Ozelenjavanje Novog Sada za bolju budućnost naše dece

Izvor: TANJUG

podeli vest

Dunav osiguranje: Ozelenjavanje Novog Sada za bolju budućnost naše dece

Foto: Dunav osiguranje

NOVI SAD - U superćelijskoj oluji u Novom Sadu uništeno je oko 3.800 stabala, a Dunav osiguranje doniralo je milion dinara za akciju ozelenjavanja koja je počela danas u tom gradu.

Akcija "Sadimo sada za budućnost Novog Sada" počela je na Bistrici, a trajaće do 2027. godine.

Direktorka Filijale Dunav osiguranja u Novom Sadu Marina Bogunović je rekla da ozelenjavanje grada i učestvovanje u akciji tog tipa doprinosi zdravijoj budućnosti za decu.

"Uvek smo tu i bitno je da kao društvo budemo odgovorni, jer samo tako možemo da izgradimo budućnost zajednice čiji smo stabilan oslonac", rekla je Bogunovićeva.

Dunav osiguranje kao društveno odgovoran pripadnik zajednice trudi se uvek da materijalno i moralno pruži podršku svima kojima je pomoć neophodna.

Srbija je pretrpela veliku materijalnu štetu tokom nevremena, a u Dunav osiguranju od tada podsećaju na važnost osiguranja, te lakšu sanaciju štete.

Nakon superćelijske oluje, poraslo je interesovanje za paket osiguranja celog domaćinstva "Čuvar kuće" i osiguranje useva.

"Dunav osiguranje uvek učestvuje u svim akcijama na teritoriji grada, ali i van njega. Kad god dobijemo poziv iz Gradske uprave, mi smo spremni da odgovorimo, sa ekološkog aspekta i svih drugih, i da izađemo u susret svima", kazala je Bogunovićeva.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zahvalio je kompanijama donatorima, zahvaljujući kojima je skupljeno 18 miliona dinara.

"Danas krećemo u veliku akciju koja će trajati pet godina. Važna stvar, nakon nevremena koje nas je u dva dana zadesilo. Mi ćemo u narednih pet godina prosečno saditi preko 4.000 stabala i za pet godina stvoriti daleko zeleniji Novi Sad", rekao je Đurić.