14. februar 2024 16:49

Đerlek: U opštine širom Srbije biće uloženo 315 miliona dinara

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đerlek: U opštine širom Srbije biće uloženo 315 miliona dinara

Foto: TANJUG/MILOŠ PERIĆ

BAČ - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas Bač povodom završenih projekata koje je ministarstvo podržalo u ovoj opštini u Južnobačkom okrugu i tom prilikom izjavio da je raspisan Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije.

Ministar se sastao sa predsednikom opštine Bač Stevom Panićem sa kojim je razgovarao o daljim ulaganjima.

"Ono što je važno jeste da, pored ulaganja u putnu, komunalnu i socijalnu infrastrukturu, ulažemo u preduzetništvo, mala i srednja preduzeća budući da ona predstavljaju pokretač rasta i razvoja naše zemlje. Projekat u Baču je fokusiran na obuke u oblasti liderstva, inovacija i uspešne prodaje. Nažalost ovde se beleži veliki stepen migracije i depopulacije i naša je obaveza da to redukujemo, a najbolje ćemo to uraditi daljim sistemskim ulaganjima. Ministarstvo danas raspisuje novi Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije", rekao je Đerlek.

Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj je u opštini Bač podržalo program zapošljavanja za period od 2024. do 2026. godine i projekat povećanja konkurentske pozicije preduzetnika.

Za realizaciju dva projekta izdvojena su sredstva u iznosu od 1,2 miliona dinara.

Predsednik opštine Bač rekao je da će u narednih nekoliko meseci nastaviti saradnju i da će kao lokalna samouprava konkurisati sa novim projektima.

U Južnobačkom okrugu izdvojena su sredstva za sufinansiranje četiri projekta u tri opštine, dok je u Vojvodini realizovano ukupno 19 projekata sa 32,6 miliona dinara, koje je ministarstvo izdvojilo za program regionalnog rasta u 2023. godini.