19. februar 2024 16:25

Đerlek u Krupaji povodom završetka radova na sistemu za vodosnabdevanje

Izvor: TANJUG

podeli vest

Đerlek u Krupaji povodom završetka radova na sistemu za vodosnabdevanje

Foto: TANJUG/MRRR/ MILOŠ PERIĆ

ŽAGUBICA - Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Žagubica povodom završenog projekta dogradnje sistema za vodosnabdevanje naselja Krupaja.

Kako se navodi u saopštenju Kabineta ministra, Ministarstvo je sufinansiralo dva projekta u opštini Žagubica sa 6,9 miliona dinara, a oba projekta su važna za stanovnike naselja koja godinama unazad imaju problem sa vodosnabdevanjem, ali i za razvoj turističkih kapaciteta opštine Žagubica.

"Ovi projekti su važni za domaćinstva ali i za unapređenje turističkog potencijala – Krupajskog vrela i prelepe prirode opštine Žagubica koja se nažalost nalazi u kategoriji devastiranih. U tom smislu, država će nastaviti da ulaže u ovaj kraj, kao i u ostale nerazvijene opštine Srbije koje su nam prioret", izjavio je Đerlek prilikom posete Krupajskom vrelu.

Ističu da je rešavanje problema vodosabdevanja preduslov za izgradnju smeštajnih kapaciteta i time razvoj turizma opštine Žagubica i ovog dela Srbije, s obzirom na izuzetne prirodne potencijale kojim se naselje Krupaja odlikuje - blizinu Krupajskog vrela.

"Ovi projekti mnogo znače za građane naše opštine. Mi imamo već spremne projekte kako bismo konkurisali i u ovoj godini i u nadi da će biti uspešno realizovani, unapred se zahvaljujemo ministarstvu", rekao je predsednik opštine Žagubica Safet Pavlović.

U okviru drugog projekta u opštini Žagubica izdvojena su sredstva za izradu projektno-tehničke dokumentacije za drugu fazu vodovoda Belosavac u naseljima Vukovac, Jošanica, Izvarica i Ribare.

Raspisan je novi Javni konkurs u okviru kog će 315 miliona dinara biti uloženo u opštine širom Srbije, podsećaju iz Kabineta, a sve informacije mogu se pronaći na sajtu rrrz.gov.rs.