22. februar 2024 13:39

Miodrag Popović: 85 odsto svih gostiju koji dolaze u Beograd su stranci

Izvor: TANJUG

podeli vest

Miodrag Popović: 85 odsto svih gostiju koji dolaze u Beograd su stranci

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Direktor Turističke organizacije Beograda (TOB) Miodrag Popović izjavio je danas da je nastup Beograda na Međunarodnom sajmu turizma, tradicija i da je prestonica Srbije na ovoj tradicionalnoj manifestaciji koja se održava ove godine 45. put domaćin.

On je Tanjugu kazao da 85 odsto svih gostiju koji dolaze u Beogradu su stranci i da Beograd ima intenzivne kampanje predstavljanja, bilo da su one direktne ili elektronske, odnosno online.

"Beograd je, kao što je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao, jedan od najpoželjnijih i najvažnijih siti brejk, odnosno kratkih gradskih destinacija u Evropi, a moguće i šire", rekao je Popović.

Na tome, odnosno definisanju turističkog prometa, kako je naglasio, trebalo je raditi svih prethodnih godina i u vremenima koja nisu uvek bila jednostavna.

" Ali svaki put smo mi pronalazili način i uvijek uspevali da budemo novi", rekao je direktor TOB.

On je dodao da je ove godine akcenat predstavljanja Beograda na 45. Međunarodnom sajmu turizma stavljen na izložbu Expo 2027, jer tako ozbiljan događaj zahteva i ozbiljnu organizaciju.

"Ova izložba nam je omogućila da se još bolje, dalje i jasnije čujemo u čitavom svetu. Ponudila nam je i jedan veliki kanal komunikacije sa čitavim svetom, što mi obilno koristimo od tog trenutka kada smo dobili kandidaturu za njeno organizovanje", rekao je Popović.

On je naveo i da na ovogodišnjem Sajmu turizma učestvuju i beogradske opštine, koje imaju ljude zadužene za razvoj turizma i njegovom promocijom.

Na pitanje kakvi su prvi utisci o sajmu, direktor TOB je kazao da mu se čini da će ovaj sajam biti uspešan i to ne samo zbog posetilaca koji su prisutni već prvog dana, već i zbog ranije navijenih i zakazanih sastanaka, zbog kojih se kako je naglasio sajam i organizuje.

"Biće ovo uspešan sajam. Beogradski sajam i jeste uspeo u ovom teškom vremenu, verujte, teškom vremenu za sajmove, da opstane, da bude veći nego prošle godine, zahvaljujući upravo marljivom radu na spajanju poslovnih ljudi iz turizma i sektora usluga", rekao je Popović.

On je dodao i da je od jutros već imao nekoliko sastanaka sa kolegama i ljudima koji su zainteresovani za kategoriju turističke agencije i tur-operatore.

Popović je naglasio da je Beograd grad bogate kulture, događaja i grad koji nudi uvek za svakoga nešto.

Međunarodni sajam turizma, koji se ove godine održava 45. put, posetioci će moći da obiđu u periodu od 22. do 25. februara.

Na sajmu se predstavlja više od 27 zemalja i oko 400 izlagača.