22. maj 2024 19:55

Lučić: Telekom Srbija potpisala petogodišnji ugovor za italijansku i francusku ligu

Izvor: TANJUG

podeli vest

Lučić: Telekom Srbija potpisala petogodišnji ugovor za italijansku i francusku ligu

Foto: Tanjug/video

BEOGRAD - Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić rekao je danas da je ta kompanija potpisala novi ugovor za prenose italijanske i francuske fudbalske lige i da će korisnici moći da u narednih pet godina gledaju sve njihove utakmice.

Lučić je za TV Pink rekao da će korisnici koji gledaju Arena sport moći da gledaju italijansku i francusku ligu do kraja 2029. godine.

"Mislim da će posebno italijanska liga biti atraktivna, jer više od 20 naših fudbalera igra u toj ligi, a među njima i neki naši reprezentativci. Tako da se nadam da smo obradovali sve korisnike", rekao je Lučić.

On je ukazao da je to prvi put da francuska i italijanska liga potpisuju ugovor na pet godina sa Telekomom, jer je ranije to bilo na tri godine, ali, kako ističe, očigledno su zadovoljni saradnjom.

Govoreći o poslednjim rezultatima Telekom Srbije u prvom kvartalu ove godine, Lučić navodi da su oni izuzetni, iako je 2023. godina bila rekordna.

On je koristeći dva grafikona prikazao koliko je Telekom Srbija napredovala kao kompanija u poslednjih šest godina, kada je započet projekat ekspanzije.

"Ovaj prvi grafikon faktički pokazuje prihod i operativni profit. Prvi kvartal 2018. i prvi kvartal 2024. godine, gde se vidi da smo mi čak 17 milijardi dinara povećali prihod samo u jednom kvartalu. Znači da će prihod ove godine biti 650 miliona evra veći nego onda kada smo krenuli, a operativni profit smo više nego duplirali od onda kada smo krenuli", rekao je Lučić.

On je naglasio da je takav uspeh kompanije postignut zahvaljujući rastu televizijskih korisnika, ukazujući da ih sada ima oko dva miliona, a da ih je ranije bilo na nivou čitave grupe 550.000.

"Znači mi smo za četiri puta povećali broj korisnika televizije, za skoro duplo interneta. Ovi rezultati će biti još bolji jer mi ove godine puštamo i Ameriku, zahuhtavamo se i u Nemačkoj. To su nova tržišta gde korisnici traže naš servis, traže televizije. Tako da se nadam da će ove cifra i sledeće godine biti značajno bolje", naveo je Lučić.