27. maj 2024 16:08

Memić: Seledeće godine Nova Varoš i Duge Poljane biče povezane brzom saobraćajnicom

Izvor: TANJUG

podeli vest

Memić: Seledeće godine Nova Varoš i Duge Poljane biče povezane brzom saobraćajnicom

Foto: TANJUG/Jovan Nikolić

NOVA VAROŠ – Ministar turizma i omladine Husein Memić rekao je danas, tokom posete Novoj Varoši, da će naredne godine biti završen projekat povezivanja Nove Varoši i Duge Poljane brzom saobraćajnicom.

„Ono što država ovde želi da radi jesu veliki projekti, a to je povezivanje putnih pravaca sa auto-putem u Dugoj Poljani. U drugoj polovini naredne godine biće gotov projekat koji će povezati Dugu Poljanu, Novu Varoš i Sjenicu brzom saobraćajnicom. To znači novi život, ne samo za Novu Varoš već za ceo kraj, za Novi Pazar i sve one koji su na ne tako malom predelu koji će obuhvatiti taj putni pravac”, rekao je ministar Memić.

Dodao je da je došao da proceni projekat koji je kod resornog ministarstva kandidovala Opština Nova Varoš, vredan 90 miliona dinara, kojim će biti uređene pešačke i biciklističke staze na Zlataru ali i izgrađen amfiteatar.

„Video sam projekat. Idejno rešenje je fantastično i ja se nadam da će komisija imati razumevanje i da ćemo uspeti taj projekat koji nije mali, 90 miliona dinara da isfinansiramo u nekoliko faza”, kazao je ministar.

Zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić kaže da bi se realizacijom tog projekta centralne turističke zone, sa izgradnjom kućica na kojima se mogu prodavati domaći proizvodi, amfiteatra i linijskog parka dobila jedna turistička celina na Zlataru.

„Tako bismo imali polaznu tačku za razvoj turizma. To je nama na Zlataru nedostajalo. Uradili smo dosta pešačkih i trim staza, a planiramo da izgradimo još devet kućica kako bi ljudi mogli da u njima prodaju svoje proizvode", rekao je Bjelić.

On je dodao da je Opština aplicirala za prvu fazu projekta, gde su rešeni imovinsko-pravni odnosi.